Srpski dizajneri koje vole Viktorija Bekam i Kejt Blančet

Kejt Blančet na reviji Roksande Ilinčić
Kejt Blančet na reviji Roksande Ilinčić; Foto: Profimedia.rs

Osim Roksande, srpske dizajnerke koja od 1999. živi i radi u Londonu i koja je već dugi niz godina priznata kao jedna od najboljih na svetskoj sceni, Srbija ima još kreativaca čije modele su nosili poznati i koji su krasili najbolje svetske modne magazine.

„Vog“ o jesenjoj kolekciji 2020. Roksande Ilinčić piše: „Šta Kejt Blančet, Vanesa Redgrejv, Šila Ejtim, Bili Porter, Zejv Porter i Sendi Pauel imaju zajedničko? Ne, nisu svi bili na listi gostiju nedeljne Vanity Fair Oscars žurke, u stvari možda su i bili, kako to da znam? Kao i vi, nisam bio tamo. Umesto toga svi su bili na fantastičnoj reviji Roksande Ilinčić jesen 2020.“

Ovih dana Kejt Midlton je treći put obukla Roksandinu žutu haljinu, što su preneli mnogi svetski portali.

Ilinčić se u Veliku Britaniju preselila pre vie od 20 godina, gde je upisala prestižni Sent Martins koledž. Od tada do danas dospela je u vrh modne scene, a njene kreacije nosile su osim Kejt Midlton i Penelope Kruz, Mišel Obama, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet.

Koji još domaći dizajneri su dostigli svetsku slavu?

Ana Ljubinković

Jednu od kreacija dizajnerke Ane Ljubinković nosila je Majli Sajrus dok je bila angažovana u žiriju američke emisije „Voice“, ali i glumica Džoi King, publici poznata po filmovima „The Conjuring“, „Crazy, Stupid, Love“ i seriji „Fargo“. Roze haljinu od brokata sa svetloplavim detaljima i ručno ušivenim crnim biserima nosila je na crvenom tepihu uoči dodele Zlatnih globusa.

Džoi King
Džoi King, Foto: Profimedia.rs

Jednu njenu kreaciju nosila je i Lejdi Gaga koja je fotku u Aninoj haljini postavila na Instagram.

Ana je svoje kolekcije izlagala i na Londonskim nedeljama mode, a njeni modeli objedinjuju pozitivne strane kiča – jake boje, humor i igru.

Evica Milovanov Penezić

Na izlozbi u Jugoexportu koja traje jos 10 dana, imate priliku da vidite i deo kolekcije sa riselje vezom. Rukavice iz te kolekcije nosi i Kejt Midlton

Posted by EVICA Gloves on Понедељак, 16. фебруар 2015.

Kejt Midlton ima više od 10 pari rukavica poznate srpske kreatorke Evice Milovanov Penezić.

Pročitajte još:

„Drago mi je jer je prva dva para rukavica kupila za vrlo važnu situaciju u životu, kada je prvi put zvanično sedela u prvom redu, zajedno sa kraljevskom porodicom. To je bilo na dan kada je Vilijam imao smotru garde, pri diplomiranju na njihovoj akademiji. Znala je da će svi da je gledaju, da će biti na meti kritičara, tada je imala moje rukavice“, rekla je svojevremeno Evica.

Marko Mitanovski

Marko je još 2009. na konkursu britanskog „Voga“ izabran za jednog od četiri mlada dizajnera koji su dobila priliku da prikažu svoje modele na Londonskoj nedelji mode. Posle toga je sarađivao sa Lejdi Gagom i ona je nekoliko njegovih modela nosila na snimanju editorijala za magazin „Q“.

LADY GAGA WEARS GLOVES BY MARKO MITANOVSKI IN COLLABORATION WITH GRQQ MAGAZINE, FEB. 2010.STYLIST// NICOLA FORMICHETTIPHOTOGRAPHER// JOHN WRIGHT

Posted by Marko Mitanovski on Понедељак, 22. фебруар 2010.

Osim Gage na Markovom Linkedinu piše da su njegove kreacije nosile i Skank Anensi, Sofi Elis Bekstor, Kejti Melua, Paloma Fejt… Prošle godine je bio saradnik dizajner na dve kolekcije visoke mode brenda „Philipp Plein“.

Ana Šekularac

Modele srpske di­zaj­ner­ke Ane Še­ku­la­rac nosila je jedna od najbolje obučenih žena sveta – Viktorija Bekam.

Ana živi i radi u Londonu. Njene stvari nosili su Kira Najtli, Sijena Miler, El Mekfirson, Roizin Marfi, Pink, Fergi. Poznata je po svojim dobro skrojenim komadima, inspirisanim art-deco siluetama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram