Srpska tiktokerka pokazala kako da se našminkaš za sliku u pasošu i ispadneš vrhunski

Foto:Screenshot/TikTok/aleks_jevtic

Pa ovo je fenomenalno.

Javna tajna glasi – svi želimo lepe slike za dokumenta. Čak i muškarci. Dakle, ko tvrdi suprotno ne govori istinu. Međutim, od momenta digitalizacije sistema za dokumenta nas slikaju uglavnom u administrativnim objektima gde službenicima naša fotografija uopšte nije bitna, a neretko negoduju ukoliko želimo da je ponovimo.

O rasveti za samu fotografiju da i ne govorimo jer je praktično ni nema. Šta nam preostaje? Konturisanje i senčenje.

Viralni tutorijali za make up look koji će da doprinese dobroj fotografiji sve su popularniji, a sada ga je probala i srpska tiktokerka Aleksandra Jevtić. Rezultat je poprilično uspešan što znači da trik za savršenu sliku za pasoš – radi, piše Journal.rs.

Želite savršenu sliku za pasoš?

Kako nemamo pomoć dobrog osvetljenja u photobooth kabini moramo da se oslonimo isključivo na svoje make up sposobnosti. Kao i za televizijske kamere tako i za fotografije – što je lice više osenčeno i matirano gde treba to mi bolje izgledamo. Možda će ova šminka na običnom dnevnom svetlu delovati prejako ali odradiće posao.

View this post on Instagram

A post shared by Aleks (@jevtiicaleksandra)

HOW TO:

Suština je da uradimo dobre konture bronzerom, naglasimo gornji deo obraza rumenilom i hajlajtujemo ključne tačke na licu. Pored toga – naglašene obrve su vam u ovoj situaciji neophodne, jer pomažu pravilnom oblikovanju lica. Suština su oštre ivice i podignute oči tako da se u ovoj situaciji oslanjamo na prirodniji cat eye oblik koji izvlačimo senkom u braon nijansi. Matiramo isključivo T zonu dok ostatak lica moda da zadrži svež look.

View this post on Instagram

A post shared by Aleks (@jevtiicaleksandra)

Kada završimo make up, jednaku pažnju moramo posvetiti i frizuri. Poželjno je da kosu sklonimo sa lica (za određene vize je to i obavezno) ali i sa takvom frizurom možemo biti kreativni. Suština je da procenite koji razdeljak vam najbolje stoji kao i da li kosu želite da ukovrdžate ili nosite skroz ravnu, a to možete odlučiti i kada završite sa šminkanjem. Na kraju dana – najbitnija je simetrija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram