Vinona Rajder kao dokaz da šminker može da te upropasti

Moda i lepota 05. mar 202013:02 > 11. maj 2021 12:12
Vinona Rajder
Vinona Rajder; Foto: Profimedia.rs

Vinona Rajder je na premijeri nove HBO mini serije "Zavera protiv Amerike" u Njujorku izgledala gotovo neprepoznatljivo, i to sve zbog kombinacije pogrešne šminke i frizure.

Glumica, koja igra glavnu ulogu u novoj seriji, pojavila se na premijeri sa zalizanom kosom i šminkom koja radi sve suprotno od dobrog mejkapa. Umesto da istakne njene atribute i pokrije eventualne nepravilnosti na koži, Vinonina šminka čini da izgleda kao da je preko noći ostarila deset godina.

Budući da prirodno ima uvučene oči, prenaglašena tamnoljubičasta senka, koja je pritom nanesena tako da uopšte ne odgovara njenom obliku oka, čine da glumica izgleda ispijeno i umorno. Obrve, koje su iz nekog razloga ostavljene maltene bez ikakve senke ili olovke, deluju bledunjavo i previše tanko, dok odabir nijanse karmina kao da dodatno ispira boju lica.

Vinona Rajder
Vinona Rajder; Foto: Profimedia.rs

I sama šminka možda ne bi ostavila tako loš utisak, da nije u kombinaciji sa frizurom koja, ponovo, nikako ne ide uz Vinonim oblik lica, niti uz samu teksturu kose. Glumica ima prirodno tanku kosu, a ovakvo zalizivanje je samo dodatno istaklo tu činjenicu.

Vinona svakako izgleda elegantno i vide se lepe crte lica, ali je uvek dobro videti na primeru koliko loša (ili dobra) šminka i frizura mogu da imaju uticaja na izgled.