Slavne žene s najboljim šiškama svih vremena

Moda i lepota 21. okt 202100:14 > 11:28
Jean Shrimpton
Jean Shrimpton Foto: P.I.P / Zuma Press / Profimedia

Šiške su svetski frizerski hit. Dobro odabrane šiške mogu za pet godina da podmlade osobu i učine je privlačnijom. Nije stoga čudo što ih žene vole bez obzira na dužinu vlastite kose.

Postepeno ošišane šiške, duge šiške na razdeljak ili sa strane, kao i pramenovi ošišani do obrva ili trepavica su u modi, piše zadovoljna.hr.

Mogu biti neuredne, pune, tanke, duge, kratke, ravne ili kovrdžave. Postoji mnogo izbora, a ponekad možete i sami da ošišate šiške bez pomoći frizera.

Američki magazin „Vog” naveo je neke od uticajnih dama iz prošlosti koje su svojim šiškama promenile frizerske trendove i uticale na izgled žena u poslednjih sto godina.

Među njima je i glumica Mia Farou, koja je prva prekinula tradiciju holivudskih lepotica sa dugom kosom.

Poznati frizer Vidal Sasun je decenijama zaslužan za njenu legendarnu piksi frizuru od kasnih 60-ih, ali je Mia otkrila u intervjuu za Njujork Tajms 2013. da je ona zaslužna za to:

Vidal Sassoon i Mia Farrow
Vidal Sassoon i Mia Farrow Foto: Nate Cutler / Zuma Press / Profimedia

„Bukvalno sam ošišala svoju kosu makazama za nokte dok sam snimala seriju ‘Gradić Pejton’. To je bilo mnogo pre nego što sam čula za Vidala. Mom tadašnjem dečku, Franku Sinatri, svidela se frizura pa sam odlučila da i dalje imam kratku kosu. Vidal se pominje u knjizi i filmu ‘Rosmarino dete’, pa je studio Paramount organizovao fotografisanje tokom kojeg je Sasun skratio moju kosu sa četiri centimetra na dva i po. Uz svo poštovanje prema gospodinu Sasunu, on nije imao nikakve veze sa mojom frizurom“, rekla je Mia u jednom intervjuu.

Pogledajte ko se još našao na spisku magazina „Vog“.

Džejn Birkin

Jane Birkin
Jane Birkin Foto: AFP / AFP / Profimedia

Luiz Bruks

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louise Brooks (@louise_brooks_real_)

Ana Karina

Ana Karina
Ana Karina Foto: Jean Luc Godard /EIA/Unidex / AFP / Profimedia

Brižit Bardo

Biržit Bardo
Foto: – / Everett / Profimedia

 

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram