„Sirena pogled“ je novi trend u šminkanju koji je osvojio modne ikone

Foto: TikTok/stxph.h

Ubistveno zavodljive oči.

Imajući na umu ideju da su sirene, kao mitološka bića, simbol neodoljive zavodljivosti, nastao je novi make-up trend na TikToku inspirisan tom tematikom, a video snimci na toj platformi su podeljeni preko 350.000 puta.

S obzirom na misteriozan pogled koji se postiže ovim make-up trikom, ali i efekat liftinga, ne čudi nas da „sirene eyes“ da među svojim fanovima ima i neke slavne modne ikone poput Zendeje ili Bele Hadid, koje su ovu šminku nosile i na crvenom tepihu.

@stxph.h 🚨SIREN EYES TUTORIAL🚨step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! 🥵 hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials ♬ original sound - stephhui

Nekako se dogodi da oči šminkamo uvek isto ili, ako želimo malo da začinimo stvari, posežemo za neuobičajenim bojama senki.

Ovaj trik za šminkanje je nova verzija klasičnog izgleda „mačijih očiju“, a reč je o „produženom“ mačkastom look-u gde se potez olovke ili ajlajnera produžava i u unutrašnji ugao oka prema nosu i izdužuje na spoljašnjem u vidu „krila“.

Verujemo da popularnost ovog trenda leži upravo u suptilnosti za koju se koriste vrlo prirodne nijanse, ali koji daje prodoran i upečatljiv pogled koji će sigurno oboriti s nogu.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram