Šest venčanica za septembarske mlade koje mrze pravila

Foto: Thomas Concordia / Getty images / Profimedia

Pred nama je septembar, mnogima omiljen mesec za venčanja. A znamo šta je najvažnija stavka u organizaciji svake svadbe: pronalazak idealne haljine.

Ukoliko ste mlada koja ne želi da izgleda kao puslica i kojoj su dosadile „princeza“ venčanice, predlažemo nekoliko alternativnih stilova haljina koje će izgledati jednako spektakularno.

Inspiraciju pronađite u kreacijama čuvenih dizajnera čija su uža specijalnost upravo venčanice – ali i u haute couture kolekcijama najvećih modnih kuća.

Boho fantazija

Ako ste ljubiteljka boho stila, odnosno volite da nosite ogrtače, čizme, džempere i upečatljive dezene, Zuhair Murad je kreirao savršenu haljinu za vas. Izgleda kao glamurozni kimono od najfinije čipke, struk je naglašen efektnim kaišom – a nezaobilazne su čizme koje podsećaju na kaubojske.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Decentni glamur

Odela su nove venčanice za mlade koje se ne plaše da odbace tradiciju. U belom, savršeno ukrojenom odelu izgledaćete glamurozno i osećaćete se moćno. Chanel haute couture kolekcija prikazala nam je odelo koje lako pobeđuje svaku haljinu.

Foto: Fashion PPS / Bestimage / Profimedia

Moderna romantika

Ukoliko ste romantična duša, ali ne volite ogromne balske haljine, izaberite kroj koji prati liniju vašeg tela, ali neka naglasak bude na detaljima – kao što su dramatični rukavi. Čuvena dizajnera Monik Lilijer u poslednjoj kolekciji ima haljinu koja otkriva ramena i stvorena je za romatične mlade.

Foto: Monique Lhuillier via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Minimalizam

Španska modna kuća Yolancris prikazala je haljinu koja će oduševiti mlade privržene minimalizmu. Ako je za vas uvek manje – više, svedene haljine ravnog kroja su uvek dobar izbor. Ali, da ne biste izgledali dosadno, odvažite se na seksi izrez na struku.

Foto: Yolancris via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Stari Holivud

Ako sebe zamišljate u bezvremenskoj haljini kakvu bi nosila Odri Hepbern i druge dive starog Holivuda, midi dužina i čamac izrez su ono što treba da tražite na haljini. Umesto klasične bele haljine, odaberite pastelne nijanse ili svetlucave detalje.

Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

Velika žurka

Duge haljine treba da preispitamo, baš kao i obaveznu belu boju venčanica. Pokažite noge u kratkoj, ali raskošnoj haljini optočenoj kristalima, koja ima šlep kakav vaša svadba zaslužuje. U pitanju je delo dizajnera Žorža Hobeike u kom možete i pred matičara i na žurku.

Foto: Avalon / Avalon / Profimedia

***
Bonus video: Istorijat ljubljenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram