9 serija za modne zaluđenike

Killing Eve
Killing Eve; Foto: Profimedia.rs

Mnogima će glavna asocijacija na modu u TV serijama biti "Seks i grad", koji je od Sare Džesike Parker napravio modnu ikonu. Međutim, ova serija je tek na poslednjem mestu liste “najbolje obučenih” serija svih vremena po izboru magazina "Vog".

1. The Crown

Kler Foj je osvojila dva Zlatna globusa, ali glavna modna zvezda ove serije je Vanesa Kirbi, kao princeza Margaret, sa njenim svilenim šalovima, cigaret pantalonama i mačkastim naočarima. 

2. Killing Eve

Vilanel je ubica anđeoskog lica i savršenog stila, a epizoda sa pink haljinom dizajnerke Moli Godar važi za najjači modni momenat serije.

3. The Trial Of Christine Keeler

Kostimografkinja Pem Daun stoji iza sjajnih autfita inspirisanih šezdesetim, pri čemu se pobrinula da glavna junakinja opravda reputaciju fatalne lepotice besprekornog stila. 

4. The Fall

Kolekcija svilenih bluza koje je Džilijan Anderson ponela u ovom trileru čini njenu psihološku igru sa serijskim ubicom za nijansu uzbudljivijom i – elegantnijom. 

5. Mad Men

Još jedan sjajni modni povratak u šezdesete, gde se za titulu najbolje obučene dame takmiče seksi sekretarica Džoun Holovej i domaćica Beti Drejper, sa svojom odećom inspirisanom Grejs Keli. 

6. Girls

Kad je u pitanju modni izraz, Džesa definitivno dominira serijom, bilo da fura boho fazon, francuski šik ili neku hipstersku kombinaciju.

7. The Marvelous Mrs. Maisel

Stajlinzi glavne junakinje Midž jednako su živopisni i efektni kao njene šale, a kostimografkinja Dona Zakovska je za kreacije u ovoj seriji osvojila posebno priznanje.

8. The Get Down

Stare kolekcije s potpisom brenda Gucci, Halstona i Diane von Furstenburg poslužile su kao inspiracija za klupske autfite disko ere.

9. Sex & The City

Naravno da ova lista neće proći bez Keri Bredšo, a mada je od poslednje epizode „Seksa i grada“ prošlo više od 15 godina, njeni autfiti su aktuelni i danas.