Serena se oprašta od tenisa u veličanstvenim patikama sa 400 dijamanata

Serena Vilijams
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Luksuz je njeno drugo ime.

Teniska legenda i dvadesettrostruka grend slem šampionka u pojedinačnoj konkurenciji verovatno će odložiti svoj reket nakon US Opena u Njujorku, kao što je najavila u intervjuu za septembarsko izdanje Vogue-a.

Plasirala se u drugo kolo u ponedeljak uveče pošto je pobedila Danku Kovinić iz Crne Gore, a ovaj meč ostaće upamćen i po izdanju koje je slavna sportistkinja odabrala.

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Čuvena Amerikanka je za svoje pojavljivanje na terenu nosila šestoslojnu suknju u čast svojih šest trofeja sa US Opena i patike koje opušteno mogu da prođu kao najluksuznija obuća koju je ikada obukao neki sportista.

Patike teniserke krasilo je, verovali ili ne, 400 ručno postavljenih dijamanata. Dragog kamenja bilo je i na njenoj odeći, a ti modeli napravljeni su u saradnji sa njenom kolekcijom nakita.

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Obuća je posebno bila prilagođene baš njoj jer su je krasili inicajili SW, sa zlatnim čipkastim pertlama.

Teniska haljina je inspirisana takmičarskim haljinama za umetničko klizanje, a imala je i steznik, koji je takođe ukrašen kristalima, a njime aludira na noćno nebo na turniru.

Foto: DAVID LOBEL / INSTAR Images / Profimedia

„Inspirisani gracioznim haljinama koje nose umetničke klizačice, ukrašeni steznik i suknja stavljaju Serenu u centar pažnje i omogućavaju joj slobodu kretanja. Suknja se sastoji od šest slojeva, što je znak za njenih šest prethodnih titula. Sa odgovarajućom jaknom, torbom i steznikom sa kristalima koji lomi svetlost i blista, aludirajući na noćno nebo na turniru“,  navodi se u saopštenju kompanije koja stoji iza njene opreme.

US Open će verovatno biti poslednji turnir u Sereninoj karijeri, ali ona ne planira da se penzioniše već će nastaviti svoju karijeru razvijanjem biznisa kompanije Serena Ventures i dodatno će se posvetiti porodici.

Foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

Serena je sijala kao dijamant, a prvi meč na US Openu završila je pobedom koju su joj čestitali ćerka Olimpija Aleksis Ohanijan koja je bila obučena isto kao mama, i suprug Aleksis Ohanijan sa kojim je u braku od 2017. godine.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram