Najskuplja haljina Keri Bredšo u seriji „Seks i grad“

Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Serija "Seks i grad" ušla je u modne anale, a autfiti koje je nosila glavna junakinja Keri Bredšo postali su kultni. Ipak, jedna haljina koju je Keri nosila u završnoj sezoni serije bila je ubedljivo najskuplja od svih kostima.

Patrisija Fild je kostimografikinja serije „Seks i grad“, koja je iznedrila stil koji je obeležio početak ovog veka. Fild je uvek pažljivo birala odeću koju će nositi četiri glavne junakinje serije.

Jedna od haljina, koju je nosila Keri, odnosno Sara Džesika Parker, i to u sceni kad je zaspala čekajući Aleksandra Petrovskog u Parizu, bila je papreno skupa. Kreacija dizajnera Oscara de la Rente koštala je oko 100.000 evra!

 

Pročitajte još:

Na kraju se Petrovski nije pojavio na vreme, već je debelo zakasnio, a scena u kojoj se Keri budi u toj divnoj haljini usred luksuznog kreveta u pariškom hotelu, obeležila je kraj serije koja i danas ima gomilu fanova.

Haljina u kojoj bi svaka žena postala princeza zapravo je balska kreacija napravljena od skupocenog tekstila. Inspiracija za njen dizajn bile su upravo dvorske dame, ali i bajke sa srećnim krajem, piše „24 sata“.

Ipak, kao što mnogi koji su odgledali seriju znaju, Keri nije pronašla srećan završetak sa ruskim slikarom. Ona je ipak odlučila da ga napusti i vrati se čuvenom „Zverki“, sa kojim je otišla iz Pariza u takođe prelepom autfitu – suknji od tila sa krznenim „mafom“.

Mora se pomenuti još jedna spektakularna haljina Oscara de la Rente, koju je Keri dobila od Petrovskog dok su još bili u Njujorku – predivna pink toaleta koju je nosila u Mekdonalds.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram