Savet Đorđa Armanija mladima koji treba naučiti napamet i ponavljati svaki dan

Armani
Foto: PIERPAOLO FERRERI / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Modni mag Đorđo Armani je u 88. godini dobio diplomu. Tom prilikom održao je dirljiv govor kojim je poslao važnu poruku mladim ljudima.

Đorđo Armani je dobio je počasnu diplomu iz globalnog poslovnog menadžmenta u Teatru Municipale u njegovoj rodnoj Pjaćenci. U govoru kojim se obratio prisutnima je između ostalog rekao sledeće:

„S hrabrošću i samopouzdanjem, uvek sam ponosno negovao i branio svoju nezavisnost. Slušam mišljenje drugih, ali ja sam taj koji donosi odluke, uvek odmeravajući rizike i koristi, sa velikom odgovornošću.“

Armani
Foto: PIERPAOLO FERRERI / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U čemu je njegova tajna? Kako je moguće da ime Armani i danas nosi iste asocijacije kao pre nekoliko decenija? I to je otkrio studentima koji su ga slušali.

„Ja sam racionalan kreativac, ali nagon uvek dolazi iz strasti, iz intuicije i iz goruće želje da se nešto ostvari. Uostalom, svaka ideja je rezultat zaljubljenosti u ovaj posao, koji je za mene život i neprekidan čin ljubavi. I vama preporučujem da gajite ljubav prema onome čime se bavite. Učite predano, posmatrajte stvarnost i radite sa strašću i doslednošću, ne dopuštajući da vas obeshrabre ili očaraju lakim uspesima, jer je suština ono što se računa.“

Njegova suština ovih dana je nagrađena četvrtom počasnom diplomom „za međunarodnu dimenziju brenda, holistički pristup održivosti, neumornu potragu za poboljšanjem i svest o ulozi kompanije u stvaranju zajedničkih vrednosti“.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama: