Šanelovu haljina za film o Dajani 5 krojačica šilo 1034 sati

Moda i lepota 31. avg 202122:56 > 23:04
Kristen Stewart stars as Princess Diana in 'Spencer'
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Objavljen je psoter za film "Spencer", na kome Kristen Stjuart nosi Chanelovu kreaciju, kopiju haljine koju je nosila princeza Dajana i u kojoj se glumica pojavljuje u filmu. Jedna od kultnih haljina princeze bila je deo kolekcije proleće / leto 1988 visoke mode.

Kristen Stjuart, koja igra princezu Dajanu na upečatljivom i dirljivom posteru za film „Spencer“, nosi večernju haljinu bež boje od orgulje ukrašenu zlatnim i srebrnim aplikacijama, ovalima i šljokicama u obliku lišća koje stvaraju cvetne grane, piše zadovoljna.hr. 

Haljina bez naramenica sa korzetskim krojem ima ravan izrez na delu dekoltea ukrašenom naborom od tila i satenskom mašnom oko struka. Donji deo prianja uz bokove i širi se iznad kolena u nekoliko slojeva tila, ispod kojih se nalazi podsuknja od organze.

Predivna haljina potpuno je iskopirana za film u studiju modne kuće Chanel. Izrada je trajala 1034 sata (700 sati za dekorativne aplikacije i vez), a radilo ju je čak pet krojačica sa punim radnim vremenom.

Kristen Stewart stars as Princess Diana in 'Spencer'
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Radnja filma „Spencer“ reditelja Pabla Larena, koji će premijerno biti prikazan 3. septembra u takmičarskom delu Venecijanskog filmskog festivala, zasnovan je na vikendu u životu princeze Dajane. Reč je o božićnim praznicima koje Dijana provodi sa kraljevskom porodicom kada odlučuje da napusti princa Čarlesa.

Film „Spencer“ nije sasvim istinit, ali zamišlja sve što se moglo dogoditi tokom prazničnog perioda koji sledi. Iz trejlera je jasno da nas očekuje mnogo ekstravagancije, drame i emocija u drugom filmu inspirisanom životom nikad prežaljene princeze Dajane.