Sandale koje smo nosili kao deca su apsolutni hit: Ovo je verzija za odrasle i trenutno ih nose najbolje obučene žene sveta

street style
Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žene koje u oblačenju spajaju udobno i moderno već znaju da je model sandala koje smo kao devojčice nosile na plaži, ove godine jedan od najvećih hitova. Ovu letnju obuću nazivaju i "ribarskim sandalama", a još prošlog leta smo ih viđali po najvećim modnim prestonicama.

Sećate se gumenih sandala koje su nam roditelji s mukom navlačili na plaži? Onih koje su nam delovale kao „kavez“ za stopala?

Novi modeli su inspirisani baš njima, ali su unapređeni – ne žuljaju, noga može da diše, imaju udoban đon i uglavnom su napravljene od mekane kože, a ne od gume ili plastike.

Poreklo ovih sandala datira iz 1946. godine, kada je francuski brend Meduse, koji ih i danas proizvodi, kreirao prvi model od plastike, apsolutnu novinu za industriju obuće, koja još uvek nije bila upoznata sa upotrebom ovog materijala. Prvobitno dizajnirane za plažu, sandale su brzo našle put do uličnog stila jer su počele da se prave i od kože. Iako su zadržale epitet „ružne“ obuće, poslednjih godina žene ih prosto obožavaju.

sandale
Foto: Melissa via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Njihov šarm se poklapa sa njihovom nosivošću: većina ovih letnjih cipela su ravne, sa mekim kožnim kaiševima dizajniranim za duge šetnje, obalom ili gradskim ulicama.

Ova obuća reinterpretira letnju klasiku savremenog dizajna sačinjenog od ukrštenih kožnih kaiševa, bez odustajanja od gumenog đona i podesivih kopči koje obećavaju maksimalnu udobnost tokom sunčanih dana na horizontu. Ukratko, dobili smo deluks verziju sandala iz 90-ih, koje se mogu nositi u bilo kom trenutku, od sada do septembra.

Crne ribarske sandale predstavljaju verziju koja najviše liči na luksuznu, i tokom toplih dana menjaju patike u elegantnim kombinacijama koje uz pomoć nekog detalja treba „prigušiti“.

Ove letnje cipele će se slagati sa skoro svim: isprobajte ih uz farmerke i mušku košulju za posao, dok će uz dugačke haljine biti savršene za morske šetnje. Iz tog razloga preporučujemo da isprobate razne boje – od slonovače do metalik nijansi.

Mango – 6.490 dinara

sandale
Foto: Mango

Zara 3.990 dinara

sandale
Foto: Zara.com

Massimo Dutti 15.990 dinara

sandale
Foto: Massimo Dutti

Stradivarius 4.590 dinara

sandale
Foto: Stradivarius.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram