Rušimo 5 najvećih mitova o bojenju kose kod kuće

Drugarici sam prvi put bojila kosu kod kuće i pre toga sam se detaljno edukovala o najvećim mitovima oko ovog procesa.

Tu je pre svega priča da boja potpuno uništava kosu, zbog čega sam i sama godinama izbegavala kolorisanje, ali u današnje vreme to jednostavno nije tačno. Pogotovo kada je reč o L’Oreal Paris Excellence bojama za kosu obogaćenim negujućim agensima, koji pomažu u zaštiti kose od oštećenja.

Foto: Promo

Drugo, večita priča o amonijaku. Iako L’Oreal ima u programu boje koje ne sadrže amonijak, kao na primer Excellence Nudes i Core packshots, sve oksidativne boje sadrže neki alkalni sastojak – jedina razlika je da ćete dobiti malo prijatniji miris ukoliko odaberete one bez amonijaka.

Treće – za neupućene, poput mene, efekat bojenja i nivo pokrivanja i ne zavise od amonijaka, već od drugih sastojaka u okviru formule. Zato, dobro čitajte karakteristike pre kupovine.

Četvrti je mit da je bojenje kod kuće previše komplikovano i da traje dugo. Dok je u praksi, čak i za početnika kao što sam ja, ispalo lako i prosto, ali i zanimljivo.

Peti mit, da možete kosu prati bilo kojim šamponom, negira i sama činjenica da vam L’Oreal Paris Excellence boje u pakovanju daju masku i šampon koji pružaju intenzivnu negu i pomažu da vaša boja traje duže i ispadne lepše. Ako ipak odabere pakovanje bez ovih dodataka, kosu isperite samo mlakom vodom.

I za kraj, u videu sa početka teksta smo otkrili i da li se kosa boji prljava ili čista. Pogledajte i sami.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram