Roze Versace farmerke iz 1994. nosila je moja mama, a sad su moje najjače oružje

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Zašto u tabureu stoje Versace farmerke?"

Nikada nisam bila ljubiteljka starih, nošenih stvari. Čak i kada ti komadi izgledaju potpuno novo, neoštećeno, uvek bih radije otišla u tržni centar i kupila novu garderobu. A, onda sam pronašla u tabureu u našoj dnevnoj sobi stare Versace farmerke, koje su srušile sva moja prethodna razmišljanja.

Nedavno sam sređivala sobu i kako bih je detaljno usisala trebalo je da podignem veliki tabure. Bio ke pretežak, zanimlo me čie je punjen, pa sam ga otvorila i počela da izvlačim gomilu odeće od džinsa. Teksas suknje, farmerke, košulje – komadi koje je moja mama nosila pre mog rođenja, bili su samo natrpani unutra. I u prvi mah mi se učinilo da je to jedna haotična gomila, ali zaintrigirala me.

Stvarno je bilo svačega unutra, ali u krojevima koji se više ne nose. A onda sam ugledala njih.

U bezobličnoj masi teksas stvari izdvojile su se jedne roze farmerke. Vintage Versace model – kako da mi se ne svidi? Odmah sam ih uzela i pitala majku:

„Zašto u tabureu stoje Versace farmerke?“

Rekla mi je da je potpuno zaboravila na njih, mislila je da ih je dala nekom ili bacila i da ako mi odgovaraju, mogu da ih nosim jer izgledaju kao nove. Inače, kupila ih je pre 28 godina kod nekog šanera koji je tada donosio robu iz Milana.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Od tog trenutka, ove farmerke su postale jedan od mojih omiljenih komada u ormaru.

Mama fit model, iako u roze boji, može da se kombinuje na više načina, a šta god da obučete, one su zvezda autfita.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kada želim da budem trendi i sređena, kombinujem ih uz običnu belu košulju koju uvučem u njih i sivi prsluk – čisto kako bih dodala još jednu boju autfitu. Na nogama obično nosim srebrne, džombaste čizme. Mogu i crne, ali ja ne želim da idem na sigurno, pa su zato moj prvi izbor srebrne.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ove farke mogu da se nose i za žurke, a ja sam ih jednom nosila uz ombre sivu rolku sa kratkim rukavima, prožetu štrasom, opet uz srebrne čizme, ali šta da radim kada se najbolje kombinuju s njima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Iako je ovo model koji se češće nosi u letnjim mesecima, zbog nežno roze boje, ja ih rado i hrabro oblačim i zimi, a u kombinaciji sa toplim vunenim džemperom i izgledaju jako šik. Bitno je samo da džemper ima neku nijansu roze boje, kako bi se dobro slagao uz boju pantalona.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

I da, još jedan zanimljiv autfit, koji uvek privuče pažnju jeste kombinacija ovih pantalona i, nećete verovati, dedine košulje. Svetlo plava košulja sa tamno plavim i roze šarama još jedan je od mojih vintage bisera, a kombinacije sa njom uvek izgledaju neobično i otkačeno – drugačije od svih drugih.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

***

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram