Rijanin veš reklamiraju žene koje su pobedile rak dojke

Foto: Savage x Fenty via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Rijana iz sezone u sezonu pravi malu revoluciju sa svojom linijom donjeg veša "SavagexFenty". U poslednjoj kolekciji je za modele angažovala žene koje su pobedile rak dojke.

Rijanin brend donjeg rublja postaje jedan od najinkluzivnijih u svetu mode, jer stvara prostor za tela kakva smo ranije retko viđali na pisti.

U poslednjoj kolekciji veš su predstavile i tri žene koje su pobedile raka dojke. One su bile modeli u okviru najnovije kampanje Savage x Fenty.

U znaku meseca borbe protiv raka dojke, Riri je mikrofon predala „preživelim i uspešnim“ influenserkama Kaiataniti, Eriki i Nikiji, kojima je dijagnostikovan agresivni oblik raka i koje nisu imale adekvatnu zdravstvenu zaštitu zbog starosti i rase. Podstičući ih da pričaju svoje priče, Rijana se nada da će proširiti svest o preprekama sa kojima se suočavaju crne žene kada je u pitanju pristup adekvatnoj zdravstvenoj nezi.

Foto: Savage x Fenty via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Sa dijagnozom raka dojke u 32. godini, koju je dobila 2018, Kaiatanita je započela sa pisanjem o svojim iskustvima u pokušaju da stvori zajednicu i osigura da se drugi poput nje ne osećaju samima. Sada se pojavila u vešu Savage x Fenty prošlog meseca, baš poput zvezda Bele Hadid i Lizzo.

„Nikad u najluđim snovima nisam mislila da ću nakon kardiovaskularnog raka i raka dojke još uvek biti ovde i deo nečeg lepog“, napisala je.

Erika, kojoj su dijagnosikovane dve vrste raka u 28. godini, opisala je kako se menjao njen odnos sa sopstvenim telom.

„Važno je da cenite svoje telo jer vas je dovelo tamo gde ste.

 

Meet @ihartericka: who is the ultimate Savage survivor ? ⁣ ⁣ Hit up our Stories to see more of Ericka, then visit bit.ly/SXFBCA to learn about how we’ve teamed p w/

S obzirom na to da će se kolekcija kampanje prodavati tokom oktobra i do novembra, deo prihoda od 250.000 američkih dolara biće doniran fondaciji Rihanna’s Clara Lionel.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram