Recept za dobar izgled: Budite jednostavni, a elegantni

Foto:Shutterstock

Moda je nešto što se stalno menja. Trendovi se smenjuju brzinom svetlosti, ali ono što nikada ne može proći je dobar ukus i besprekoran stil. Stil ne mora i obično nije ono što je moderno, on je više od toga. Stil je odlika osobe, njegova srž je u samoj duši. Moda ne treba da vas okupira i da upravlja vama, već vaše odevanje treba da odražava vašu ličnost. Od velike je važnosti pronaći ravnotežu kada je u pitanju odevanje. Dobro odelo, tačnije odeća koja pristaje nama, je ona koja se ponaša kao naša druga koža, i u kojoj se osećamo odlično.

Kako je Koko Šanel znala da kaže „ moda je arhitektura, stvar je u meri.“ Ovo je tako istinito, i tako primenljivo u svim vremenima. Jer građenje stila i jeste umetnost, i da bi sve bilo lepo, morate imati meru. Jednostavnost je na ceni. Odeća ne treba da bude komplikovana, već krajnje jednostavna. Zato i postoje basic komadi koji nikada ne izlaze iz mode, kao što su dobre famerke, bela košulja ili bela majica, mala crna haljina i crni sako. A za muškarce takođe, dobre farmerke, košulja i neka basic majica. Uložite u ovakve komade, i uložili ste u svoj stil. Istknite svoj oblik, a ne samu odeću. Budite taktičar, i pronađite ravnotežu.

Mirisna završnica kao kruna stila

Parfem je taj koji daje završnu notu vašem celokupnom izgledu. On predstavlja individualnost svake osobe, bilo da je u pitanju žena ili muškarac. Najbolji muški parfemi, kao i ženski uvek su autentični, kreirani da daju sofisticiranost, ali i dozu misterije osobi koja ih nosi. Parfem je ono što odražava naš identitet i naš karakter, i kao takav utiče na naše samopouzdanje, ali i raspoloženje. Dobar parfem nam pomaže i da nas drugi primete, ali i upamte, i da određeni miris vezuju za nas.

Svaka žena, ali i muškarac želi da izgleda negovano i lepo, kao i da na druge ostavi dobar utisak. Jer lepota je u oku svakog posmatrača. Žene oduvek vole muškarce koji dobro mirišu, a najbolji muški parfemi su svakako oni koji se slažu uz vašu ličnost. Čak i najobičnija odevna kombinacija uz kap omiljenog mirisa, postaje imperativ. A ukoliko niste sigurni koje mirisne note vam odgovaraju, jednostavno ukucajte parfemi online, i razgledajte ponudu. One bočice koje vam najviše pažnje privuku, kao i mirisne note koje sadrže, isprobajte prvom prilikom u prodavnici i sigurno ćete naći svog favorita.

Boja koja otvara i izgleda najlepše na vama

Ne stoji svima svaka boja. I to je sasvim u redu. U formiranju stila, eksperimenti su dozvoljeni, jer samo tako možemo otkriti šta volimo a šta ne, i šta nam dobro stoji, a šta nikako nije za nas. Oblačite se u bojama, koje čine da vi i vaš celokupan izgled budete u skladu. Ako ne možete da odlučite koja boja najbolje izgleda na vama, uvek možete izabrati crnu i belu. Njihova lepota je neprolazna i apsolutna.

Crna i bela čine savršen sklad, jer ove boje nikada nisu izašle iz mode, i neće nikada ni izaći. Jer lepota mode i jeste u jednostavnosti. Elegantne osobe su one koje su krajnje jednostavno, ali sa stilom obučene. One nose razne detalje, koji upotpunjuju stil. Ovo ne znači da je elegancija skupa, već da su takve osobe majstori u kombinovanju različitih komada. Zato vladajte svojim stilom, i budite sigurni u sebe i svoj izbor.