Razlog zbog kog se žena s najdužom kosom nije šišala 17 godina

Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Njena kosa trenutno je duga 213 centimetara, a ona ne planira da je skraćuje.

Japanka Rin Kambe (42) pušta svoju kosu već 17 godina i sada je ona toliko duga da joj treba dva sata da je osuši fenom.

Ona kaže da često mora da veže kosu u punđu kako bi je digla od poda jer joj je jako teško da obavlja svakodnevne obaveze ako joj je kosa puštena.

Potrebno joj je više od sat vremena da opere kosu i, iako uspeva da je zaveže u punđu za samo 10 minuta, često mora da menja položaj punđe tokom dana jer je kosa tako teška da joj zadaje glavobolju.

”Ako pustim kosu, imam problema sa skoro svim što radim, tako mi je lako da se spotaknem. Ne mogu čak ni u kupatilo, a kamoli da se presvučem ili jedem“, kaže Rin.

Dodaje i da pere kosu dva puta nedeljno.

„Radim dosta tretmana, a posle pranja je osušim. Potrebno je sat vremena da operem kosu i uradim tretman i masažu, dva sata da je osušim, zatim ide nega i češljanje. Dajem sve od sebe da ne oštetim kosu dok je perem. Za sve to je potrebno tri sata. Osećam da je moja kosa moj dragoceni partner u životu. I dalje raste svakim danom.“

Obično je prva reakcija ljudi da se zapitaju da li je njena kosa prava.

„Kada saznaju da jeste, uglavnom su šokirani i impresionirani”, dodala je ona.

Rin je ranije, početkom dvehiljaditih, radila kao plesačica i u to vreme je nosila kratku bob frizuru koja se drastično razlikuje od frizure koju ima danas.

Onda je odlučila da pušta kosu jer joj njena kratka frizura nije delovala dovoljno originalno i upečatljivo.

Zanimljivo je i da Rin svojom frizurom želi da pošalje još jednu poruku – da istakne japansku kulturu, da ona bude što više prepoznata jer je duga kosa simbol japanskih princeza.

Bonus video: Top 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram