Put do savršenog osmeha ne mora biti dugačak

Optimista, žena, devojka, nasmejana, osmeh
Foto: Shutterstock

Osmeh je možda prva stvar koja nam privuče pažnju, naravno, podjednako i onaj lep i blistav, ali i onaj za koji to baš i ne može da se kaže. Jesu oči ogledalo duše, ali i osmeh nam dosta govori o samoj osobi. U najmanju ruku, govori nam o tome koliko brine o svom oralnom zdravlju, a to podrazumeva svakodnevnu higijenu, ali i redovne odlaske stomatologu.

Briga o zubima uči se od najranijih dana, a zdrave ili nezdrave navike odražavaju se između ostalog na zubima. Kada nekome genetika i nije naklonjena, i tome se pridoda zanemarivanje zdravlja zuba, kao i česti pratilac strah od pregleda i intervencija kod stomatologa, dolazi do velikih problema. A jedan od najvećih jeste gubitak zuba.

On danas nije nenadomestiv, procedura i metoda je mnogo, a svima je, podrazumeva se, potrebna ona koja je najprirodnija, najbrža i ako može, najjeftinija. Savršeno rešenje ne postoji, ali nešto približno – da. Kada pacijent dođe u situaciju da ostane bez zuba, a želi da što pre dobije novi osmeh, postoji metoda kojoj se pribegava, a predstavlja rešenje između ugradnje implanata i proteze.

Čemu metoda all on 4 duguje svoju popularnost

Ko god se u potrazi za novim osmehom susreo sa nazivima all on 4 ili all in 6, sigurno je bio zainteresovan da se podrobnije raspita o tim procedurama. Kao što se iz samog naziva pretpostavlja, u pitanju se ugradnja 4, odnosno 6 implanata koji služe kao oslonac, tj. stub za ostale zube, koji se kače na njih.

Pacijenti se najčešće za ove nadogradnje odlučuju pre svega zato što se njima osmeh doslovno dobija preko noći. Naime, sva 4 ili 6 implanata se mogu odjednom ugraditi i na njih se odmah mogu staviti privremene krunice i mostovi dok se ne završi proces srastanja šrafa sa viličnom kosti.

Stomatološka ordinacija u Beogradu – mesto na kome se dobijaju i usluge oralnog hirurga

Ljudi danas vole da sve stvari koje mogu završe na jednom mestu. Zato, kada je reč o zubarskim ordinacijama, one pacijentima treba da ponude sve – od snimanja vilice, preko standardne popravke, do usluga koje pruža oralni hirurg. U njih spada operacija zuba, komplikovanije vađenje zuba, kao i ugradnja implanata, što je u pogledu protetike vrlo često traženo.

Kada se traži takva stomatološka ordinacija Beograd možda može da ponudi najviše njih, jer u gradovima u kojima se brzo živi i gde su svakodnevne gužve u saobraćaju, neophodno je da se štedi na vremenu. Pacijenti su najzadovoljniji onda kada mogu sve obaviti na istom mestu.

All on 4 podrazumeva i pregled stomatologa, i snimanje celokupne vilice, ponekad i vađenje zuba, ali i ugradnju veštačke kosti i sinus lifta. Zamislite koliko bi proces dugo trajao kada bi se sve to radilo na različitim mestima. Iako nema previše čestih odlazaka na kontrole (impant u proseku srasta za tri meseca), do konačnog i trajnog efekta dolazi nakon dužeg vremena. Ne treba biti nestrpljiv -– samo kada se ispoštuje to vreme pacijent može biti siguran da je rešio problem bezubosti na duže vreme, i to prilični duže.