Šest trikova da kažete zbogom uraslim dlakama

noge u kolima
Šest trikova protiv uraslih dlaka, Foto: Nobilior / Alamy / Alamy / Profimedia

Imate li i vi problem sa uraslim dlakama? Te male iritacije, crvenila i bubuljice se pojavljuju uvek u nezgodno vreme, zar ne? Kako izgleda, većina nas koji se bavimo nekim vidom uklanjanja svojih dlaka - imamo isti problem - zato danas tražimo rešenje.

Ako brijete, voskom depilirate ili pincetom čupkate svoje dlake – vama se obraćamo. Vi ste meta uraslih dlaka. Kada se urasla pojavi osetićete bol, upalu i bubuljicu kao glavne simptome. Kako reći zbogom uraslim dlakama? A kako da znate da li ste više skloni uraslim dlakama i ovim dosadnim čvorićima? Jednostavno, svaka osoba može biti žrtva uraslih, ali oni sa talasastom i kovrdžavom kosom su najskloniji ovim iritacijama.

Da, to znači da bi trebalo da budete izuzetno pažljivi sa svojom bikini zonom. Muškarci, zato, treba da budu pažljivi sa svojom bradom i vratom, s obzirom da je to najčešće mesto gde njima urastaju dlake.

Iako su urasle dlake vrlo iritantne, dobra vest je da će se oštećene regije same obnoviti i izlečiti. Ali pre nego što budemo brinuli o koži, spremili smo za vas nekoliko načina da tretirate i izbegnete urastanje dlaka. Ukoliko patite od hroničnog urastanja dlaka trebalo bi da pazite na hiperpigmentaciju, ožiljke ili infekcije. A, da biste izbegli upale i ako ste u potrazi za životom bez uraslih dlačica – pratite naš vodič za tretiranje, negu i prevenciju uraslih dlaka, piše Poosh.

Lagani piling

Piling kože vam pomaže da uklonite mrtve ćelije, što tako sprečava zarobljavanje dlaka i pretvaranje u male oštre izrasline.

Povisite temperaturu

U svoju rutinu pred depilaciju podgrejte regije koje planirate da depilirate. Kako? Okupajte se toplijom vodom nego inače i regije tretirajte toplom bocom ili čak toplim peškirom. Takođe, ovo je super savet i za muškarce – zagrejte svoje lice pre brijanja, tako da se pore otvore što više.

Dodajte gel u miks

Pre nego što se obrijete, stavite penu ili gel za brijanje da bi se tako omekšala koža. Ako tražite neku prirodniju varijantu – koristite prirodni balzam za kosu. Biće manje nereda, a koža će vam bili glatka kao svila. Kokosovo ulje je takođe super rešenje.

Izbegavajte usku odeću

Urasle dlake mogu biti posledica i vaših omiljenih helanki za jogu ili biciklističkog šorca. Odeća u kojoj vežbamo je od esencijalni važnosti u sprečavanju uraslih dlaka. Razmislite malo: konstantno trenje uske odeće o kožu izaziva iritaciju kod uraslih dlaka. Zamenite svoje helanke nekom širom trenerkom i videćete veliku promenu.

Depilirajte se drugačije

Depilacija voskom, brijanje i čupanje pincetom su sigurni izazivači uraslih dalaka. Ako već morate da uklanjate dlake na neki način, bilo bi dobro da se rešite brijača bar na nedelju dana. Umesto toga, isprobajte nove metode poput – električnog epilatora. Uz asistenciju ovog električnog pomoćnika vrlo brzo ćete reći zbogom uraslim dlakama.

Hidrirajte zonu

Hidratacija je UVEK važna, a ako temeljno hidrirate svoju kožu – biće vam zahvalna. Suva i mrtva koža je upravo ono što zarobi dlaku.

Bonus video: Joga lica za početnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram