Princeza Dajana je „kriva“ za trend koji je 2023. osvojio najbolje obučene devojke

Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; : Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Times Newspapers / Shutterstock Editorial / Profimedia; raig Barritt / Getty images / Profimedia; IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sećate se onog momenta zgražavanja jer neko nosi bele čarape uz crne cipele? Situacija se obrnula.

Pogledajte influenserke koje su poslednjih nedelja punile prve redove Nedelja mode u Njujorku, Parizu, Milanu. Masovno nose bele sokne ili dokolenice, često i sportske čarape uz tamne cipele. Nisu one to same smislile, niti su najveći modni brendovi današnjice izmislili toplu vodu u novim kolekcijama. Zapravo za bele čarape je „kriva“ princeza Dajana i njene viralne fotografije na kojima je izlazila iz teretane.

Dajana
Foto: BRENDAN BEIRNE / Re / Shutterstock Editorial / Profimedia
Dajana
Foto: Brendan Beirne / Shutterstock Editorial / Profimedia
Dajana
Foto: Times Newspapers / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dajana je naravno, tada nosila bele čarape uz patike, a danas influenseri, slavne ličnosti, modeli i obični ljudi kopiraju izgled pokojne princeze uz malu promenu.

Čarape
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Danas je u trendu miksovati veliki duks, biciklistčki šorts, luksuznu tašnu uz debele bele čarape i patike ili cipele.

bele čarape
Foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čarape su ključne u ovim stajlinzima, prošlo je vreme nevidljivih nazuvica ili najlonki. Princeza je nosila klasične bele pamučne čarape koje su joj odgovarale za teretanu: nisu previše debele ni previše tanke, a zgužvane su taman. Ubrzo nakon što su njene slike iz teretane ponovo oživele u našoj kolektivnoj svesti, čini se da su svi počeli da izvlače svoje bele pamučne čarape.

Bele čarape
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

To nije jedini detalj na Dajani koji je odličan za prelaz iz leta u jesen. Princeza je takođe bila velika obožavateljka klasičnih mokasina i nosila je ravne cipele sa svim vrstama kežual kombinacija. Spojite ta dva modna detalja i dobili ste – jedan od najvećih trendova 2023. godine.

čarape
Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Za ovakav autfit – treba pogoditi dobre čarape. Ne smeju biti previše debele ili nećete moći da obujete svoje mokasine, ali ni toliko tanke da ne možete da ih zgužvate i spustite koliko hoćete. Treba da budu dužine do listova, a ne do gležnja ili kolena. Trebalo bi da izdrže vežbanje ili, u najmanju ruku, dug dan jurcanja ili lutanja po gradu.

Čarape
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia
čarape
Foto: Craig Barritt / Getty images / Profimedia
čarape
Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada stilizujete svoje „Dajana čarape“, možete da ih kombinujete uz biciklističke, duksericu, torbu, naočare za sunce i mokasine. Hejli Biber nosi svoje bele čarape sa mini suknjama i haljinama, a dosta influenserki ih kombinuje uz midi suknje, topove i cipele. Iskreno, magija klasičnih belih čarapa je u tome što izgledaju sveže, simpatično i potpuno bezvremenski uz bilo koju jesenju odeću.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Pinterest

Instagram