Pravilo tri minuta: Greška koju pravimo posle tuširanja

tuširanje
Tuširanje; Foto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

Voditi pravilnu brigu o koži izuzetno je važno. Redovno čišćenje i hidriranje samo je jedan od načina na koji bi trebalo da je negujete. Međutim, ako imate drugih problema s kožom, neki dnevni rituali možda uništavaju vašu kožu, a da toga niste ni svesni.

Tuširanje ima veliki uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje telo. Stoga je važno pronaći pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Da li ste znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Greška koju većina žena pravi nakon tuširanja, a koja uništava kožu, jeste predugo čekanje da bi nanele hidrantnu kremu ili je uopšte ne nanose. Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu.

Ključno je tu vodu zadržati u telu nanošenjem hidrantne kreme u roku od tri minuta, kazala je dermatološkinja Sintija Bajli.

Čekati duže od tri minuta kako biste naneli hidrantnu kremu nakon tuširanja izazvaće gubitak te vlage u vašoj koži. Zato, uvek držite bočicu hidrantnog mleka u kupatilu i nanesite ga minut nakon što se istuširate kako biste imali zdravu kožu, piše Zadovoljna.hr.

***
Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram