Popularan model helanki ʽ80-ih vraća se na velika vrata

helanke
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovaj trendi model ipak ne ide uz bilo koju obuću.

Retro model helanki sve češći je izbor modnih znalaca. U pitanju je odevni predmet za kojim je nekada vladala prava pomama. Zaista, tokom ʽ80-ih ove helanke bile su na vrhuncu zahvaljujući svom jedinstvenom kroju.

Krasi ih pripijenost, rastegljivi materijal uz dodatak elastina, te visok struk i donji deo u vidu uzengije, što doprinosi besprekornom držanju tokom čitavog dana, piše City Magazine.

Upravo je to ono što nam je potrebno u 2022. U uličnoj modi i na društvenim mrežama helanke se ponovo rado nose, i to kao i ʽ80-ih, s parom više ili manje visokih salonki. Postoje i žene, kakva je influenserka Blanka Miro, koje su pokušale da ih iskombinuju sa baletankama, ali čini se da rezultat nije tako sjajan kao u prvom slučaju… Dakle, potreban je oprez.

Jasno je da je ovo donji deo odeće za prelaznu sezonu kojivredi usvojiti. To nam poručuju i brojni poznati brendovi… Svi dizajneri su se okupili kako bi nas uverili u kvalitet ovog odevnog predmeta. Budući da visoka moda nije dostupna svima, dobro je znati da se ovaj model helanki može pronaći i u ponudi pristupačnijih brendova.

BONUS VIDEO: Pireli kalendar 2022

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram