Pokazala je koliko su četke za kosu prljave i postala hit

Foto:printscreen/tiktok@everything_tidy

Video jedne TikTokerke postao je viralan, a samo je pokazala koliko prljavštine se može nataložiti na neopranim četkama za kosu.

Nju je inspirisao TikTok video koji je napravio profil @unitfour4, u kojem stoji da masnu kosu uzrokuju prljave četke. Posle toga, korisnica po imenu @everything_tidy na TikToku odlučila je da testira tu teoriju.

„Sve četke sam stavila u umivaonik i ostavila ih da se natapaju u vodi. U toplu vodu sam stavila i šampon jer nije bilo navedeno šta je ona koristila“, rekla je u videu, koji ima više od 4,5 miliona pregleda. Posle sat vremena žena se vratila da proveri umivaonik i imala je šta da vidi – voda je bila mutna i braon.

„Dame, ne zaboravite da operete četke za kosu“, naglasila je.

@everything_tidy This is disgusting 🤮 #fyp #foryou ♬ original sound - user9994386725616

Stručnjaci su rekli da nakupljanje prljavštine na četkama za kosu može da utiče na zdravlje temena i kose. Naime, prema Bridžit Hil, trihološkinji specijalizovanoj za opadanje kose i bolesti kože glave, prljave četke za kosu su ‘plodno tlo za skupljanje prašine, bakterija, grinja i proizvoda za oblikovanje kose’.

Mišel Pričard, vlasnica i osnivačica „Michele Pritchard Hair“, podelila je video u decembru 2020. u kojem pokazuje kako pravilno očistiti četku.

@michelepritchardhair How to clean your hairbrushes! #tiktokpartner #learnontiktok ♬ original sound - Hair Tips and Tutorials

„Upotrebite šampon da ih očistite. Preporučujem da nanesete malu količinu na mekanu četkicu za zube i istrljajte“, rekla je.

Prvi korak za pravilno čišćenje je uklanjanje kose s četke dok je ona još suva pre nego što posudu ili umivaonik napunite vodom. Zatim umočite malu četkicu za zube u vodu i nanesite količinu šampona veličine graška na četkicu. Istrljajte četku za kosu četkom za zube, ali nemojte namakati četke u vodi, prenosi 24sata.hr.

Na kraju isperite dobro i stavite na peškir da se suši.

„Okrenite ih tako da drška četke bude nagnuta dijagonalno. To će pomoći da se ravnomernije osuši i da voda ne dospe u dršku“, rekla je Pričard.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram