Pogledaj u svoje ruke: Trik s kojim ćeš uvek pogoditi pravu nijansu karmina

karmin
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Karmin je jedan od onih proizvoda koje uvek imamo sa sobom u torbi, gde god da idemo. U ponudi je mnogo boja i nijansi ruževa, ali i problema s pronalaskom one prave.

U moru raznih boja i formulacija može biti teško pronaći baš onaj karmin koji nam po svemu odgovara. Ili je previše svetao, ili je previše taman kada su u pitanju „nude“ nijanse. Kada su u pitanju crvene i narandžaste nijanse ruževi znaju da nas ostare ili nam s nekom zubi izgledaju žuti, dok se roze i ljubičaste nijanse teško uklapaju uz naš ten. Kako bi pronašla idealnu boju karmina, bez previše muke, otkrivamo trikove koji će ti olakšati kupovinu.

Jedan od najboljih trikova za brz i efikasan pronalazak idealne nijanse ruža svaki put je da prvo odrediš svoj podton kože. Ako imaš „topli“ podton kože, onda odaberi i toplije boje ruža, dok ćeš hladnije podtonove ruževa odabirati ako je takav i podton tvoje kože. Šta to znači? Podton kože se odredićeš posmatrajući kakve su boje vene na unutrašnjoj strani podlaktice. Ako su tvoje vene plavkaste imaš hladniji podton kože, a ako su ti vene zelenkaste imaš topliji podton.

Ako ne možeš shvatiti koji podton kože imaš uz trik s venama, pokušaj s nakitom. Ako ti bolje stoji srebrni nakit bolje će ti odgovarati hladniji tonovi ruža za usne, a ako ti bolje stoji zlatni nakit za tebe su topliji karmini. Možeš biti i treći tip, osoba s neutralnim podtonom, a to znači da ti jednako dobro stoje i srebrni i zlatni nakit, ali onda bi ti trebalo d ti odgovaraju i svi ruževi.

Svetla koža s toplim podtonovima: Isprobaj nijanse ruževa u toplim roze, koralnim, breskvastim ili nude s toplim, narandžastim podtonom.

Svetla koža s hladnim podtonovima: Roze, nežno ljubičasti i crveni s plavkastim podtonom su boje karmina za tebe.

Srednji ton kože s toplim podtonovima: Ovoj boji kože najbolje odgovaraju nijanse breskve i korala.

Srednji ton kože s hladnim podtonovima: Dublje i tamnije nijanse roze i ljubičaste, s naglaskom na boje šumskog voća.

Preplanula koža s toplim podtonovima: Nude nijanse s pigmentom breskve, tople smeđe ili karamele, ali i crvena u boji jabuke su tvoje boje.

Preplanula koža s hladnim podtonovima: Roze i ljubičasti karmini s podtonovima u plavoj boji odgovaraju ovom podtonu, a ne smemo zaboraviti ni na bordo ruževe, piše 24sata.hr.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram