Pinterest najavljuje modne trendove za 2022.

Pinterest najavljuje modne trendove za 2022.
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka platforma Pinterest, koja nudi široku paletu inspirativnih fotografija, prava je adresa za pitanje šta ćemo to od odeće i modnih dodataka nositi naredne godine. Na osnovu istraživanja koje je uključilo 400 miliona mesečnih pretplatnika u različitim kategorijama, kao što su: kuća, moda, zdravlje, lepota i putovanja, čini se da će nam blagostanje ponovo biti u fokusu. Donekle očekivano, neki od ovogodišnjih trendova zadržaće svoje mesto i u narednoj. Ali, mi ćemo vam predstaviti 5 glavnih predviđanja.

1. Dopamin u garderoberu

Ako zdravstvena kriza i njena tmurna atmosfera utiču na moral, oni takođe imaju važnu ulogu u načinu na koji se odevamo. Svetle boje, koje su već ove godine vrlo prisutne, biće na vrhuncu popularnosti, te će prema platformi nastaviti da nam podižu raspoloženje i tokom 2022. godine. Primetan je porast pretraživanja određenih boja, poput elektroplave, u brojkama čak za 140%. Potraga za haljinama u duginim bojama takođe se udvostručila, dok su se pretraživanja za haljinama purpurne nijanse povećala za čak četiri puta, prenosi City magazin.

2. Luksuzne spavaćice

Dok su udobnost i stil sada jednaki kada je u pitanju odevanje, trend koji Pinterest predviđa za nadolazeću godinu ide još dalje. Ako smo već ove zime primetili povratak UGG čizama, a prethodno papuča – sada ćemo preći na pidžama stil. Ali nećemo nositi bilo kakve pidžame. Platforma je pokazala porast od 96% u pretraživanju svilenih spavaćica, predviđajući budući trend inspirisan kodeksima odevanja za spavaćicu, poput prozirnih spavaćica ili spavaćica s perjem.

3. Dezen šahovske table

Karo će biti od velike važnosti iduće godine, prema podacima Pinterest-a. Posebno se očekuje da će šahovnica dospeti na vrh, uz povećanje od 160% u pretraživanju ovog printa. Budući da je ove godine već napravio mali iskorak, ovaj dezen zadržaće svoj kurs i u 2022. Bilo na noktima, pantalonama, džemperima ili suknjama, život ćemo posmatrati kroz prizmu ovih simpatičnih kvadratića.

4. Gotički stil

Pretraživanja ležerne odeće u gotičkom stilu porasla su za 90%, dok su pretraživanja pidžame u gotičkom stilu porasla za 185%. Stoga, mogli bismo da očekujemo porast glamuroznih, ali mračnih izdanja u 2022, koji će uključivati korsete, čipku, baršun i mrežaste odevne predmete.

5. Biseri

Opsednutost svime što pripada pravcima rokoko i barok, pa čak i regenstvu, iznedrila je bisere. Oni će biti vrlo prisutni u našim garderoberima i u 2022. godini, u vidu ogrlica, na odeći ili našim omiljenim dodacima. Pinterest predviđa pomamu za biserima nakon ovogodišnjeg povećanja pretraživanja bisernih haljina i ogrlica.

Izvor: Elle France