Bjuti trik Kortni Kardašijan je jeftin, a efikasan

Moda i lepota 21. mar 202013:26 > 11. maj 2021 12:12
Kortni Kardašijan; Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Kortni Kardašijan ne krije da uživa u čitavom prosecu sređivanja i nege kože, pa tako ima jutarnju i večernju rutinu od čak sedam koraka, i tvrdi da tokom tuširanja telo pere dva puta, nakon čega nanosi nekoliko vrsta mackalica. Međutim, i pored najskupljih i najluksuznijih proizvoda za negu, Kortni se kune u jednostavan trik sa - peškirom.

Najstarija sestra Kardašijan ispričala je nedavno u intervjuu za Poosh kako izgleda njena rutina dnevne nege, i priznala da redovno koristi pamučno peškirče za nežnu, a efikasnu eksfolijaciju kože. Najčešće ga koristi za skidanje maske za lice, koju redovno stavlja. Kortni je objasnila kako se tačno koristi ova metoda, koju je naučila od mame Kris.

„Davno mi je objasnila da se najbolji piling lica radi trljanjem toplim, mokrim peškirom, zato bar jednom nedeljno svoju kožu tretiram na taj način. Postupak je veoma lak, a sastoji se iz nekoliko etapa. Za početak, u posudu sipajte vruću vodu, potom u nju potopite peškir, malo ga procedite i ravnomerno rasporedite na lice. Nakon nekoliko minuta, njime pređite preko lica, kao da ga brišete. Na taj način ćete svojoj koži priuštiti blagi piling, ukloniti mrtve ćelije i dozvoliti joj da bolje apsorbuje kreme i antiejdžing serume“, poručuje Kortni.

Pročitaj još:

Zaista, i čuvena „mamadžerka“ tvrdi da je u vrućem peškiru tajna mladalačke kože, ali ga ona koristi svakodnevno.

„Svake večeri lice perem veoma toplim pamučnim peškirom. To je prirodni piling koji otklanja mrtve ćelije kože, otvara pore i omekšava kožu, koja onda lakše upija tretmane“, tvrdi Kris.

Ključ uspeha kod ovakvog tretmana jeste da ne koristite običan peškir, jer može da bude previše grub, već pronađite poseban peškirić ili krpu od pamuka ili muslina. Ovakve peškiriće možete pronaći u radnjama koje su specijalizovane za negu kože.