Pet trendova koji će biti moderni i za šest meseci i za šest godina

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Komadi koji su sigurna investicija!

„Moda prolazi, stil je večan“, rekao je slavni Iv Sen Loran.

A stil se ne gradi slepim praćenjem trendova, već pažljivim građenjem ormara koji će biti ispunjen odećom aktuelnom i sada, ali i za šest meseci ili godina.

U pitanju su odevni komadi koji su s razlogom klasika – izgledaju bezvremenski i temelj su za bezbroj kombinacija.

Kada imate dobro osmišljeni „osnovni garderober“, odnosno capsule wardrobe, uvek ćete imati šta da obučete. Na taj način se izbegava zamka brzoplete, impulsivne kupovine, ali se takođe i čuva planeta, jer znamo koliko je modna industrija zagađuje.

U kojih pet odevnih komada vredi uložiti?

Odelo u neutralnoj boji

Foto: José Oliva / ContactoPhoto / Profimedia

Crna, bela, bež, siva – to su neutralne boje u kojima je najbolje kupiti dobro krojeno odelo. Može biti formalno i profesionalno, može biti buntovničko i šik – u zavisnosti kako ga stilizujete.  Bitno je da vam stoji kao saliveno i da se u njemu osećate moćno. Trenutno su najpopularniji širi krojevi pantalona i muški izgled blejzera, ali stil odela možete da prilagodite svom ukusu.

Kožni sako / pantalone

Foto: Peter Parker/@TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Foto: Splash News / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Koža je najveći trend s Nedelje mode u Parizu i nosile su je sve slavne zvanice revija. Prošle sezone najpopularniji kožni komad bio je sako, a taj trend neće proći – sigurno je da će se nositi još dugo. Baš kao i kožne pantalone, koje su idealne za sve jesenje i zimske kombinacije. Koža izgleda seksi, luksuzno, pank – sve što nam treba.

Kišni mantil

Foto: Sebastien Fremont / Starface / Profimedia

Nema greške s ulaganjem u kvalitetan, klasičan kišni mantil, komad koji je večna asocijacija za prelazno razdoblje. Najpopularniji modeli su u bež i braon nijansama, s istaknutim reverima i dužinom do ispod kolena. Uz takav mantil, svaki vaš autfit delovaće prefinjenije i skuplje – od haljine do običnih farmerki.

Maksi suknja

Foto: : Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Još jedan otmeni odevni komad koji neće izaći iz mode. Maksi suknje su idealne za posao, a i u večernjim izdanjima mogu biti neočekivano seksi. Postoje one uske, koje će istaći vaše obline i figuru, a i one šire, koje mogu biti sportske ili romantične. U svakom slučaju, vredno je imati jednu u ormaru.

Dupli džins

Foto : BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kombinaciju teksas pantalona i teksas košulje ili jakne zovu „kanadski smoking“. Ovaj trend je uvek aktuelan i nosile su ga brojne slavne ličnosti i modne ikone. Izgleda pomalo retro, ležerno, a opet ćete izgledati doterano.  Jako je bitno da teksas pantalona i gornjeg dela bude u istoj ili bar jako sličnoj nijansi – jer u suprotnom neće dobro izgledati.

***

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram