Pet razloga zbog kojih žene menjaju boju kose

Foto: Shutterstock

Kada žele promenu, žene često menjaju nešto sa svojom kosom. Skrate je, šišaju šiške ili, vrlo često, menjaju njenu boju - ponekad je to samo sitna promena, a ponekad se radi o drastičnom potezu.

Boja kose mnogim ženam je a način da pokažu svoj stil, ličnost, samopouzdanje… Osim toga, stalno se pojavljuju novi trendovi u svetu bojenja kose kojima je teško odoleti, piše zadovoljna.hr.

Ipak, želja za promenom nije jedini razlog zbog kojeg se žene odlučuju za novu boju kose. Iza nje se nekad kriju i malo dublji razlozi. U jednoj anketi o razlozima zašto je menjaju, žene su navele sledeće razloge:

1. Jednostavna želja za promenom

Posao ili grad u kojem živimo nije tako lako promeniti, ali boju kose je. Sve što je potrebno jeste da pozovemo frizerku, zakažemo termin i u pojavimo se u zakazano vreme. Promena boje kose vrlo često je samo želja za promenom, bez nekog dubljeg razloga u pozadini.

2. Prekid veze/razvod braka

Kada se dogodi prekid veze ili razvod mnogim ženama jedan od prvih poteza je promena frizure.

Prema mišljenju stručnjaka, na taj način žene žele da pošalju poruku da kontrolišu svoj život i izgled. Osim toga, promenom frizure žene se udaljavaju od ranijih nesrećnih verzija samih sebe.

Zbog čega ste vi menjali boju kose?

  • Imala sam želju za promenom

  • Prekinula sam vezu/razvela se

  • Volim da menjam boju u zavisnosti od toga koje je godišnje doba

  • Pratim trendove

  • Osedela sam

  • Nešto drugo

3. Promena godišnjeg doba

Mnogima je promena godišnjeg doba motivacija za promenu boje kose. Najčešće s dolaskom toplijih dana mnoge žene požele da na svojoj kosi vide neke svetlije tonove. Zima je pak idealno razdoblje za prelazak u svet brineta.

4. Praćenje trendova

Neki ljudi ne prate trendove, dok neki rado isprobavaju novosti u svetu mode i lepote. Ovi drugi jednostavno ne mogu da odole novoj boji kose nakon što pročitaju da će ovo proleće i leto bakrena biti jako popularna.

5. Seda kosa

I ovdje imamo dve grupe ljudi. Prvi su oni kojima pojava sedih ne predstavlja nikakav problem i puštaju da stvari idu svojim prirodnim tokom, a drugi su oni koji žele da stanu na kraj sedim dlakama čim se pojave. Najlakše rešenje u tom slučaju je farbanje kose.

BONUS VIDEO: Ishrana u letnjim toplim danima