Pet modnih trendova za kojima je poludeo ceo Instagram

Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mnogi tvrde da je mikro trend samo još jedan sezonski (prolazni) trend koji se javlja kao rezultat hirovitosti na društvenim mrežama. Detalji poput zelenog manikira, šiški ili određene boje karmina koje svi nose i koje odmah želimo da iskopiramo ne razmišljajući previše o tome da li nam to dobro stoji i da li se zaista uklapa u naš stil šminkanja i odevanja.

No, iako je ovo donekle istina, činjenica je da, suprotno glavnim trendovima sezone, mikrotrend predstavlja onaj neočekivani momenat u našem autfitu ili izgledu koji pravi razliku i unosi neočekivan obrt u jednoličnost odevnih kombinacija koju svakodnevno viđamo na ulicama, piše City magazine.

Na osnovu analize društvenih mreža, ovo je vodećih 5 mikro trendova kojima ove jeseni i zime možete oplemeniti svoj stil.

Prugasti džemper

Kao kontru sivom i hladnom vremenu, uključite malo mornarske atmosfere u svoju zimsku garderobu. Sa toplim trikotažnim džemperom i neodoljivim prugama, ne samo da ćete ove sezone biti u trendu, već i svake naredne, a ono što je najbolje jeste to što ovakav komad možete nositi i kombinovati bukvalno uz sve.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nastasja (@nastasja.ro)

Karirani dezen

Karirani dezen je uvek aktuelan, tako da ulaganjem u jedan ovakav kvalitetan odevni komad sigurno nećete pogrešiti. Karirano odelo je posebno zanimljivo, jer ga možete nositi uz rolku, majicu ili košulju, a ono što je njegova posebna prednost jeste to što gornji i donji deo možete nositi zajedno ili zasebno, sa drugim komadima, što stvara brojne mogućnosti za kombinovanje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели PAU DICTADO (@paudictado)

Upečatljive boje

Zimska odeća ne mora nužno da bude zagasitih, neutralnih boja. Zašto, za promenu, ne biste ulazak u hladnije mesece razveselili nešto smelijim i upečatljivijim nijansama? Ukoliko se ne osećate dovoljno komforno da jače boje ponesete od glave do pete, onda makar odaberite jedan odvažni komad odeće ili nakita jačeg kolorita koji će sigurno privući pažnju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Natalia Platon (@designerplattoni)

Rese

Možda vam ovaj detalj nije toliko privlačan na prvu loptu, ali verujte nam na reč – rub sa resama na klasičnom bež ili sivom kaputu, ili pak kožnom mantilu može ove svedene komade pretvoriti u prave zvezde streetstyle-a, a ništa manje efektan nije ni na džemperima, haljinama ili košuljama. Obavezno probajte.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tammy Edinger (@thesaucycowgirl)

Pačvork

Iako vas pačvork verovatno najviše asocira na šarene štepane prekrivače iz detinjstva, ovaj rad sve je prisutniji i na odevnim predmetima, naročito na zimskim jaknama. Idealan način da uneste malo boje i veselih šara u svoja zimska izdanja!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 2irirs2 (@2irirs2)

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram