Pet dokaza da je Ana Kraš srpska modna ikona

Foto: Andrew Toth / Getty images / Profimedia

Ana Kraš je Srpkinja čije ime je dobro poznato u svetu mode i dizajna. Talentovana i šik Beograđanka izgradila je uspešnu karijeru dizajnerke nameštaja u Njujorku, a njene Bonbon lampe postale su "it" komad. Njenu besprekornu estetku u dizajnerskim rešenjima prati i neopterećni stil odevanja - a mi smo izdvojili najbolje autfite.

O Ani su pisali Vogue i W Magazine, sarađivala je sa modnim kućama Ganni i Martin Margiela. Često nosi vintage komade pronađene u second hand radnjama, a pominjala je i da ima šnajderku Dušku koja njene zamisli pretvara u realnost.

„Početkom devedesetih godina moja majka je kupovala italijanski modni časopis pod imenom Gioia, a posebno se sećam fotografije Linde Evanđeliste kako sedi na zemlji noseći jaknu boje čokolade i srebrne mokasine. Tadašnje kampanje Jil Sander su uticale na mene na isti način, vrlo jednostavno i smireno. Moja majka bi uvek govorila da ‘nema ništa bolje od Jil Sander'“, rekla je Ana za francuski Vogue.

Kraš smatra da u modi nema pravila, da sve što je zastarelo može biti šarmantno, a najviše pažnje obraća na cipele.

„Cipele su više predmet za sebe nego deo odeće. Kada idem u kupovinu, uvek počinjem sa cipelama jer ih vidimo odmah“, otkrila je, dodavši da ipak ne voli kaubojke.

Izdvojili smo njene najinspirativnije autfite.

Kako nositi popularne zvonaste farmerke? Baš kao Ana – uz čizme sa potpeticom i svežu kombinaciju boja.

Crna nas nikada nije izneverila – a Ana je ovu kombinaciju transportovala u Pariz sandalama i pletenom torbom.

Leopard print je dezen koji ćete nositi zauvek, a Ana ga je uklopila u jako neobičnu kombinaciju u kojoj stilski različiti komadi ipak „rade“ zajedno.

Ova prelepa devojka može da učini i da obuća poput klompi izgleda jako šik.

Jednostavnost je ključ – pronađite formulu koja najbolje ističe vašu figuru, ali i vaš duh. Nekad su za to dovoljni – pantalone, košulja i kaiš.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram