Pet boja za kosu koje će se nositi ovog leta

Moda i lepota 30. apr 202122:44 > 11. maj 2021 12:09
Žena, devojka, frizer, frizerski salon, boja kose
Foto: Shutterstock

Iako još uvek čekamo stabilno vreme i pravo proleće, ono će doći, a onda će nam vrlo brzo na vrata pokucati i leto. Kasno proleće i leto su, između ostalog, delovi godine u kojima mnogi postaju jako kreativni s isprobavanjem nečeg novog sa svojom kosom.

Jednostavno je – svaka sezona donosi i jedan novi početak, a promena frizure savršeno se uklapa u tu priču. U mnogim glavama već sad vrzmaju se razne ideje. Bez obzira razmišljate li o drastičnoj promeni frizure ili sitnim detaljima, postoji mnogo opcija.

Stručnjaci za kosu već su izdvojili boje za kosu koje će biti popularne u letnim mesecima, pa ako već razmišljate šta učiniti s kosom tokom najtoplijeg perioda godine, dobitna kombinacija možda se krije u nastavku.

1. Mekana, prirodna bež boja kose

Nedavno nam je i Nikolina Perković iz Studija Nikas rekla kako najviše njenih klijentkinja žele bež, odnosno odlučuju se za mirniju nijansu plave. Radi se o boji peska koja stvara svetlucavi, letni osećaj, posebno kada se koristi u obliku pramenova na tamnijoj kosi. Dakle, ne morate celu kosu da obojite u ovu nijansu – dovoljno je da svetlu nijansu izvedete pomoću pramenova koji će uokviriti vaše lice i naglasiti vrhove kose.

2. Odvažni pramenovi

Odvažni pramenovi biće veliki letni trend. Snažan kontrast je taj zbog kojeg kosa izgleda privlačno i puna dimenzije. Idealno za letne mesece.

3. Rose blonde

Bogata nijansa i metalik svetlucanje čine ovu boju kose idealnim letnim izborom. Sadrži toplu mešavinu zlatno plave, ružičaste i crvene boje.

4. Bronde

Ova moderna fuzija smeđe i plave boje savršena je opcija za posvetljivanje tamnije kose. Kombinacija je idealna za sve nijanse kože.

5. Suprostavljeni tonovi

Suprostavljenim pramenovima svojoj kosi podarićete jedinstevnu nijansu. Izgledaće životnije, a poenta je u kombinovanju nijansi na način da svaka dolazi do izražaja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram