Parižanke podelile 32 pravila koja ih čine najzavodljivijim ženama na svetu, a ključno je šta rade kad prevare muža

Caroline de Maigret
Caroline de Maigret, Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

Prihvati snoba u sebi.

Karolin de Megre je bivši top model, muzička je producentkinja i koautorka knjige „Kako biti Parižanka“, a na Instagramu je prati milion ljudi.

Parižanke
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

Porodica joj ima veliki politički uticaj u Francuskoj, a majka joj je bila šampionka u plivanju. Iste godine kad je upisala Sorbonu, primetili su je modni agenti i od te 1993. kad je ušla u svet mode, iz njega nije izašla. Bila je zaštitno lice za modne kuće Prada, Louis Vuitton, Chanel i kozmetiku Lancome. Karl Lagerfeld je Karolin opisao kao „naslednicu iz Saint-Germain-des-Prés, koja ima pariski intelekt i nema ni trunku prizemnosti“. Zato ne čudi što je baš ona koautorka knjige „Kako biti Parižanka“.

Osim Karolin, knjigu potpisuju i njene koleginice Parižanke En Berest, Odri Divan i Sofi Mas, a cilj im je bio da razbiju mitove i uživaju u paradoksima koji ih karakterišu.

Koja je zabluda broj jedan za De Megre?

„Ljudi misle da sve pada s neba, ali mi jednostavno ne pričamo o određenim stvarima, jer nije baš seksi znati da je neko na dijeti ili da je neko imao plastičnu operaciju, a ionako nije baš zanimljivo ,“ rekla je. Francuskinje se kao i sve druge žene goje s vremena na vreme, ali vam sigurno neće dosađivati detaljima svog novog Paleo režima.

Knjiga pokriva sve, od roditeljstva („Majka sa manama“) do preljube („Kako ga naterati da misli da imaš ljubavnika“), a sve to uz uspeva da ponudi i nekoliko recepata i salonskih igara. Karolin konstatuje da su sve autorke shvatile da princ na belom konju ne postoji jer ne postoji ni savršena žena. A evo i nekih saveta modno i životno ostvarenih Parižanki.

Uvek budi spremna za seks: kada stojiš u redu u pekari u nedelju ujutru, kupuješ šampanjac usred noći, ili skupljaš decu iz škole. Nikad se ne zna.“

Budi svesna svojih kvaliteta i svojih mana. Neguj ih privatno, ali nemoj biti opsednuta.

„Au naturel“ je plod teškog rada, koji se pedantno prenosi s generacije na generaciju.

Poput Koko Šanel, daj sve od sebe da izbegneš večere sa više od šest gostiju za stolom. U Parizu, veče često počinje flašom šampanjca, serviranom sa ledom. Ako je moguće, podstakni razgovor kontroverznom političkom izjavom… Dok tvoji gosti uživaju u tvojoj piletini, preusmeri razgovor na drugu omiljenu temu Parižanina uz večeru – seks.

Parižanka može izgledati pomalo nonšalantno, ali ona ipak poštuje univerzalne principe ženstvenosti – dobro negovane ruke i stopala.

Parižanke nikada ne pokušavaju da izgledaju kao nešto drugo osim onoga što jesu. Istina, više od želje da izgledaju mlado (što je samo prolazna iluzija) one pre svega žele da postanu najbolja moguća verzija sebe, spolja i iznutra, u bilo kojim godinama.

Tajna kako da muškarac zna da ti je potreban: Naravno da možeš sama da otvoriš flašu vina. Ali neka to uradi. I to je jednakost.

Nemoj koristiti skraćenice kada pišeš poruke. (A emotikoni bi trebalo da budu samo za tvoje drugarice)

Uzmi vreme da imaš vremena, jer niko drugi to neće učiniti umesto tebe.

O lepoti

parižanke
Foto: EPS / Backgrid UK / Profimedia

Parižanka zadržava svoje male nesavršenosti, čak ih i neguje (prorez dok se smeje ili malo iskrivljeni zub, njene istaknute obrve ili jak nos). To su znaci određene snage karaktera i omogućavaju joj da se oseća lepo, a da nije savršena.

Kad zaspiš sa vlažnom kosom to daje zanimljiviji oblik frizuri kada se probudiš.

Kožu tvog lica moraš tretirati kao platno. Počni sa hidratantnom kremom, zatim sakrij sve nesavršenosti (kesice ispod očiju, bočnu stranu nosa, bubuljice) korektorom (kao što je Yves Saint Laurent Touche Eclat) ili BB kremom.

Budite izdašna sa maskarom na gornjim i donjim trepavicama, da bi akcentovala svoj izgled i prikrila kesice ispod očiju.

Na kratkim, čistim noktima ponekad nosimo lak za nokte – ali ne uvek.

O stavu

parižanke
Foto: Boudet/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prihvati snoba u sebi. (Jer da se razumemo, to si ti)

Parižanka nikada nije zadovoljna.

Parižanka je arogantna.

Parižanka već zna šta mora da misli: suprotno od onoga što ti misliš, bez obzira na sve.

O plastičnoj hirurgiji

Izaberi jedan deo na koji ćeš se fokusirati, jednu korekciju. Jednu stvar koja te najviše muči… Zatim, odloži što je moguće duže, godinama trenutak u kom ćeš to uraditi.

Mera uspešne plastične hirurgije je to da ne može da se primeti. Ne pričaš o tome, ne govoriš ljudima. Glavna stvar je da se izbegne bilo kakva operacija koja deformiše ili koja može pretvoriti ženu u statuu ili lutku.

O stilu

Parižanke
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kada je u pitanju otkrivanje sebe, ona se pridržava jednog zlatnog pravila: manje je definitivno više. Suknja koja joj se lagano zadiže do butina kada sedne u kafić; majica sa čamac izrezom koja joj sklizne niz rame dok maše konobaru; prikriveni nagoveštaj njenih grudi kada se sagne da uzme svoju torbu.

Ne moraš da trošiš decenijske plate na svoju garderobu, ili da se šepuriš dizajnerskim brendovima sve vreme. Sve što ti treba je jedan prepoznatljiv komad – onaj koji nosiš kada treba da se osećaš snažno.

Kada bi Parižanka mogla da nosi samo Burberry trenč i ništa ispod, bila bi u raju.

O fitnesu i dijeti

parižanke
Foto: OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia

Otkaži trening u teretani da bi popila piće sa svojom prijateljicom koja je upravo ostavljena.

Sjajno je kad te ostave jer ako se ponovo zaljubiš izgubiš apetit, a zauzvrat unosiš manje kalorija — što poništava potrebu za članstvom u teretani.

Jedi kroasane i tost namazan puterom za doručak jer je subota ujutro i sinoć si sagorela dovoljno kalorija, dođavola.

Vodi ovakav razgovor:

„Mislim da sam se ugojila.“

„Stvarno? Da li si na dijeti?“

„Ne, nikako mi ne polazi za rukom.“

„Da li vežbaš?“

„Ne, nemam vremena“.

„Pa šta ćeš da uradiš po tom pitanju?“

„Kupiću sebi dugačak kaput.“

Parižanke
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

O varanju

Poriči, poriči, poriči.

Ne postoji tajna koja ostaje tajna. Istina uvek izađe na videlo. Sad se vrati na pravilo broj jedan.

O golotinji

parižanka
Foto: BOISIERE / Sipa Press / Profimedia

Ona uvek treba da ima smisla.

Ako ne voliš svoju zadnjicu, hodaj bočno, leđima okrenuta zidu, i pokaži svoje grudi. Ako su ti noge prekratke ili butine preširoke, hodaj na prstima. Ako ti se ne sviđaju grudi…uradi nešto sa njima, ali u međuvremenu prekrsti ruke, a kada si u krevetu, biraj poze u kojima si na leđima.“

Ukratko, nisi rob kulta savršenog tela – zato nauči da izvučeš najbolje iz onoga što ti je priroda dala.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram