Parfemi koji rade kao afrodizijaci

Moda i lepota 07. nov 202122:43 > 01. jul 2022 16:58
Parfem
Parfem Foto:Shutterstock

Naš miris govori mnogo o nama i pre nego što progovorimo. Nije tajna da parfemi utiču kako na psihu, tako i telo.

Određeni mirisi zaista naglašavaju senzualnost i seksepil, kod oba pola. Zato smo izdvojili po pet mirisa, koji će instant zagolicati maštu ljudi u čijoj se blizini nađete.

Za žene:

Jasmin


Studija iz 2015. pokazala je da jasmin podstiče libido. U hinduističkim i muslimanskim tradicijama, jasmin je poznat kao „parfem ljubavi“. Ovaj miris bi mogao biti jedan od najjačih afrodizijaka. Sa preko 43 sorte, ovaj sladak i delikatan cvet je istorijski bio povezan sa promovisanjem intimnosti, romantike, prevazilaženja fizičke ljubavi i bliskosti.

Ruža


Postoji li neki cvet koji je suštinski romantičniji od ruža? Mislimo da nije. I iako su parfemi ruža razvili nepravednu reputaciju zastarelih, aroma se uveliko vraća u svet mirisa. Ne možete pogrešiti sa klasičnim cvetnim mirisom kao što je ovaj Dior parfem.

Vanila

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Goran (@perfume_and_style_addict)

Slatka vanila je dobro poznati afrodizijak. Njen nostalgični miris je i prilično umirujuć, što vam može pomoći da se opustite i osećate relaksirano. Vanila je lagana, slatka i miriše sjajno na gotovo svakom tipu kože.

Šafran

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели MARY / Content Creator (@glowasyougo)

Utvrđeno je da šafran, uzgajan u Iranu, Indiji i Grčkoj, povećava seksualnu želju. Njegov začinski profil daje energiju. Iznenađujuće sladak cvetni miris sa aromom meda i duvana, ne može proći ne zapaženo.

Mošus

View this post on Instagram

A post shared by myperfumerie (@myperfumerie)


Mošus pojačava miris svega što nanesete nakon toga, ali najvažnije je da uzdiže miris same kože. Naprskajte ovaj miris i odmah ćete izazvati kožu i kažu da ćete se odmah osećate pomalo nestašno.

Za muškarce

Sveže i citrusno

View this post on Instagram

A post shared by Dior (@bleu.de.chanel)


Ovaj miris započinje naletom limuna i grejpfruta pre nego što shvatite da osećate i đumbir i tamjan. Dizajniran je za buntovne muškarce koji su ipak sveži, čisti i žele da ih dame primete.

Kafa

View this post on Instagram

A post shared by Daiva Ali (@perfume_freakie)


Sa ovim mirisom, prizvaćete misli o uživanju. Ovo je definitivno nešto što želite da žene povezuju sa vama kada je u pitanju privlačnost. Valentino Uomo je miriše istovremeno slatkasto i gorko, a ova kombinacija definitivno muti um ženama.

Tamjan i ćilibar


Da li volite haos i nered? Da li volite celu estetiku lošeg dečaka? Onda je kolonjsku vodu za vas. Interlude Man je za one među vama koji se ugledaju na odmetnike. Omotaće vas aurom misterije, a žene vole misteriju.

Duvan


Ima nešto seksi u mirisu divana, ako je dobro ukombinovan. Ovaj parfem vampotreban ako želite da odišete luksuzom. Verno svom imenu, 1 milion čini da mirišete na milion dolara. Njegov fokus na luksuznu mandarinu i duvan, što ga čini silom na koju se valja osloniti.

Biber


Čist, tipičan miris koji dobro služi u većini prilika. Mnoge recenzije za ovaj parfem kažu da je “magnet za žene”. Ovo je vrsta mirisa koju nosi čovek zna šta želi.

***
Bonus vide: Stvari koje često gubimo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram