Parfemi koji mirišu na skupo – a nisu

Foto: Yulia Koltyrina / Alamy / Alamy / Profimedia

Nismo uvek u mogućnosti da odvojimo novac za luks miris, a želimo da mirišemo dobro.

Bilo da želite parfem za svaki dan koji nećete puno platiti ili jednostavno želite da uštedite ove sezone – mi smo za vas odabrali nekoliko priuštivih parfema koji i te kako dobro miriši kao i oni skupi.

NUXE Sun Fragrant Water

Ova mirisna vodica oživljava duh leta. Njeni blistavi tonovi slatkih narandži i petitgraina su osvežavajući. Meke note kokosa i cvetova tiare obavijene su senzualnim notama vanile i mošusa koji asociraju na tropske krajeve. Cena je od 2.700 dinara, a miriše kao Bronze Goddess Eau Fraiche Estée Lauder.

Ariana Grande Cloud

Ovaj miris Ariane Grande je kao dašak svežeg vazduha. Miris uključuje note cveta lavande, kruške, kreme od kokosa, pralina, vanile i orhideje, kao i senzualnog mošusa. Da ne spominjemo, bočica je zaista preslatka. Njegova cena je oko 4.000 dinara.

Zara Gardenia

Zara mirisi su nešto poput tajne urednika lepote, i verujte mi – mirisi zaista prkose svojim skromnim cenama. Opet, ima mnogo toga da birate u zavisnosti od vaših preferencija mirisa (Nude Boukuet je još jedan moj favorit), ali ovaj je prošao, jer je u suštini prava duplika ISL Black Opium sa notama cveta narandže, kafe i vanila. Mala bočica od 30 ml košta 849 dinara.

CK One

Dok je CK One postao sinonim za grunge-šik estetiku decenije, rodno neutralan miris prevazilazi test vremena, zahvaljujući svom laganom, ali senzualnom mirisu. Njegova zena, ali naglašavamo, za 200ml je 8.000 dinara.

Black Musk Eau de Parfum

Ovaj parfem je dubok, taman, senzualan mošus. Slatke note kruške bambinele, pink bibera i bergamota su u kontrastu sa žestokim crnim mošusom. Košta oko 3.600 dinara i neodoljivo liči na Yves Saint Laurent’s Black Opium koji košta oko 10.000 dinara.

Zara Apple Juice

Applejuice Zara je cvetni voćni miris za žene. Gornje note su jabuka, grejpfrut i narandža,a srednje note su ruža, ljubičica, božur i jasmin. Bazne note su mošus, sandalovo drvo i kedar. Košta 1.590 dinara, a miriše poput Chanel – Chance Eau Tendre koji košta oko 14.000 dinara.

***

Bonus video: Zdravo Sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram