Paralisalo joj se lice nakon filera za bore

Moda i lepota 01. okt 202016:28 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Weibo

Leva strana lica gospođe Žao (29) iz kineskog grada Hangžu ostala je paralisana nakon injekcije filera za bore, a lekari strahuju da bi to moglo da bude trajno.

Žao se već podvrgavala ovom kozmetičkom tretmanu nekoliko puta u prošlosti, tako da je u kliniku otišla na rutinsku intervenciju – da primi injekciju filera za vidljive bore na licu.

Nedelju dana kasnije, 29-godišnjakinja se probudila s paralizom cele leve strane lica. Usta su joj bila iskrivljena i nije mogla potpuno da zatvori usta i levo oko. Još ne može normalno da žvaće hranu, a kad pije vodu mora da koristi slamčicu, prenosi Oddity Central.

„Svaki dan vidim se u ogledalu s tim bezizražajnim licem i samo želim da umrem“, rekla je za kinesku stranicu GMW.cn.

Pročitajte još:

Nakon posete specijalističkoj bolnici, dijagnostifikovana joj je paraliza facijalnog živca odnosno paraliza lica. Nažalost, lekari nisu mogli da joj kažu koliko će vremena biti potrebno da joj se lice vrati u normalu, ako se to uopšte desi. Proces oporavka može da traje mesecima, čak i godinama, a postoji mogućnost i da joj se lice nikada ne oporavi.

Žao je rekla novinarima da je bila redovni klijent u toj kozmetičkoj bolnici i da je nekoliko puta bila na injekcijama filera. Međutim, ovog puta zahvat su zajedno radili doktor s kojim je ranije sarađivala, i drugi kojeg nikad pre nije videla i uverena je da je on odgovoran za grešku. Podnela je prijavu protiv klinike, međutim, nije došlo do sporazuma. Predstavnik bolnice rekao je da njena dijagnoza nije navela filere kao uzrok paralize lica.

Žena je sad pokrenula parnicu protiv bolnice i o tome će se odlučivati ​​na sudu, piše Index.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram