Ovaj model haljine je već 30 godina tajno oružje najvećih zavodnica

Foto: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia; CK/ Hong Jang Hyun/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia; Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia; KVS / Pacific coast news / Profimedia

Vogue je ovaj model proglasio za ključni stil sezone.

Sredinom 90-ih princeza Dajana je, kad je moda u pitanju, počela da eksperimentiše sa smelijim siluetama i dekolteima. Svoje „tank“ haljine gotovo religiozno je nosila nakon razvoda od princa Čarlsa. Dajana je htela da njene haljine budu centar pažnje, pa je sa aksesosarima ostajala diskretna – nosila je nenametlje minđuše, a ne velike, upadljive ogrlice kao pre.

Đani Versaće dizajnirao je dve od njenih najpoznatijih tank haljina koje su aktuelne i danas. Pokojni dizajner stoji iza čuvene bele kreacije.

Dajana
Foto: Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pamti se i ledeno plava koktel haljina dizajnerke Ketrin Voker koju je princeza nosila.

Tank haljine decenijama ne silaze s trona, a od prošle godine i Vogue je ovaj model proglasio za ključni stil sezone. Letos smo mogli da ih vidimo svuda – u gradu, na moru, na crvenim tepisima i u kampanjama.

Kao što samo ime sugeriše, tank haljine su u suštini izdužene majice uz telo, bez rukava. Dostupne su sa širokim, četvrtastim izrezima i dekolteima, kao i mini ili maksi dužinama.

Često su napravljene od rastegljivih materijala, ali postoje i verzije sa šljokicama koje su idealne za žurke i đuskanje.

Rijana
Foto: Felipe Ramales / Splash / Profimedia

U svetu je Kim Kardašijan u okviru svog brenda Skims napravila repliku čuvene haljine Merilin Monro, a u Srbiji je domaći brend Mykash izbacio svoju verziju „merilinke“.

Foto: Skims

Taj model je ponelo čak osam prelepih i poznatih žena.

View this post on Instagram

A post shared by MYKASH (@mykash.official)

Haljina je jednostavnog kroja, na bretele je i ima ovalni izrez, uzana je i prati liniju tela, ali materijal, tj, dezen sa cirkonima koji se pri scenskom osvetljenju dramatično svetlucaju, daje specifičan glam efekat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram