Omiljeni parfem Odri Hepbern star je preko 200 godina

Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Odri Hepbern je bila odana klasici!

Kada pomislimo na Odri Hepbern, odmah nam na pamet pada mala crna haljina, Tiffany nakit, ali i kapri pantalone i baletanke koje je nosila tokom mladosti. Kada je reč o parfemima i kozmetici poznato je da je „Holi Golajtli“, najviše volela parfem „4711“.

Posle više od dva veka postojanja, amblematična kolonjska voda „4711“ i dalje je omiljeni letnji parfem mnogih žena. Zašto? Ne samo zato što se odnosi na italijansku rivijeru, već i zato što citrusne i mediteranske note ovog parfema bude letnja čula, piše Ženski magazin.

Nastao je pre više od 200 godina, tačnije 1792. godine, a ova veličanstvena kompozicija delo je parfimera Vilhelma Mulhensa, za nemačku kuću Maurer & Wirtz, koja je želela svež i uniseks miris. Tajna uspeha? Ova kolonjska voda pruža osećaj blagostanja, jer je u svom sastavu bogata esencijalnim uljima.

„4711“, emblematični parfem sačinjen je od citrusnih nota limuna, bergamota i narandže, dok je srce parfema sačinjeno od lavande, ruzmarina i nerolija. Ovaj miris je postao posebno popularan nakon lansiranja filma „Doručak kod Tifanija“. Kao što svedoče mnoge scene filma, kolonjsku vodu „4711“ je posebno volela glavna junakinja „Holi Golajtli“, lik koji je glumila divna Odri Hepbern.

Prema hiljadama recenzija dostupnih na internetu, ovaj parfem vole ne samo žene već i muškarci iz raznih delova sveta, posebno iz Španije, Italije i Holandije.

***

Bonus video: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram