Omiljene holivudske bake kad su bile mlade

Moda i lepota 10. apr 202122:36 > 11. maj 2021 12:09
Helen Miren
Helen Miren; Foto: Mary Evans Picture Librar / Profimedia,Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia

Glumice koje novije generacije znaju kao simpatične bakice iz omiljenih filmova, nekad su bile istinske lepotice Holivuda.

Helen Miren možda ne biste na keca svrstali među „bakice“, posebno kad je vidite kako samouvereno korača crvenim tepisima, ali i ona ima 75 godina i verovatno ste zaboravili kako je izgledala sa dvadesetak.

Beti Vajt

Beti Vajt
Beti Vajt; Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia,Ron Wolfson, 2010 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

Beti Vajt je, pored kraljice Elizabete, verovatno najpoznatija baka na svetu i svi smo odrasli uz filmove u kojima se pojavljuje u ulogama simpatičnih starica, koje ponekad i nisu baš tako slatke kao što na prvi pogled deluju… Međutim, možete li Beti Vajt, koja danas ima neverovatnih 99 godina, da zamislite kao devojku koja puca na status holivudske dive?

Pogledajte i druge omiljene bake kako su izgledale na početku karijere.

Megi Smit

Megi Smit; Foto: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia, SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Prošlo je 20 godina od kad se Megi Smit pojavila u ulozi profesorke Minerve Makgonagal i verovatno je mladi po tome najviše prepoznaju. Međutim, karijera fantastične Megi Smit počela je još sredinom pedesetih, a sa 86 godina iza sebe ima više od 60 filmskih ostvarenja i više od 70 predstava.

Džudi Denč

Džudi Denč
Džudi Denč; Foto: Mary Evans Picture Librar / Profimedia,Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Džudi Denč (86) važi za jednu od najboljih i najpoštovanijih engleskih filmskih i pozorišnih glumica svih vremena. Ne planira odlazak u penziju, a prošle godine se našla na naslovnici britanskog Voga.

Anđela Lansberi

Anđela Lansberi
Anđela Lensberi, Foto: Everett / Profimedia, Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Anđela Lensberi danas ima punih 95 godina, njen lik poznat nam je iz raznih ostvarenja, ali gotovo da nismo ni mogli da zamislimo kako je izgledala kao devojka koja sanja karijeru velike glumice.

Đina Rolands

Đina Rolands
Đina Rolands; Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia, Ethan Miller / Getty images / Profimedia

Đina Rolands je i sa svojih 90 godina dosledna imidžu koji je usvojila u zlatnom dobu Holivuda – zlatnim uvojcima, jarko crvenom karminu i misterioznom pogledu.

 

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram