Obožavam skupu garderobu, ali ovu majicu od 900 dinara ne skidam

Foto: Instagram/emilyjdawes

Emili Dejvs je stilistkinja, urednica i spisateljica već 11 godina. Otkrila je koju majicu bi iznova kupovala - čak i da dobije na lutriji. Mi smo je pronašli u prodavnicama i cena joj je zaista povoljna.

Emili Dejvs je poznata je po besprekornom ukusu, elegantnom stilu i po tome što može da uoči sledeću veliku stvar u modi na kilometar.

Kao spoljna urednica magazina What To Wear, Emili je iskreno opisala svoju ljubav prema luksuznim komadima i svoja maštanja o idealnom životu na visokoj nozi. Ipak, ona je istakla i da postoji jedan proizvod hiigh street brenda koji ne bi menjala, kako ona kaže, „čak ni da dobije na lutriji“.

„Moj problem, možda deluje smešno, ali odmalena volim skupe stvari, a retko imam budžet za njih. Na veliko zaprepašćenje mojih roditelja, a sada i muža, oduvek sam verovala da sam rođena na ovoj zemlji da se izležavam oko svoje vikendice u Malibuu u kolekciji brenda The Row od glave do pete, sa ormanom punim Hermes komada. Nažalost, to za mene (još uvek) nije realnost, pa sam umesto toga gradila karijeru pronalaženjem pristupačnih zamena za luksuzne stvari. Nije me sramota da kažem da mogu da budem malo snob kada je u pitanju kupovina, jer mrzim da pravim kompromise u pogledu kvaliteta i stila radi pristupačnosti. Međutim, u mojoj garderobi postoji jedan predmet koji bih, čak i kada bih dobila na lutriji, i dalje kupovala – a to je kratka, rebrasta top majica od 7 funti iz H&M-a.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Dawes (@emilyjdawes)

Kao modna urednica sa prilično klasičnim, minimalističkim stilom, možete mi verovati kada kažem da sam, tokom decenije rada u ovoj industriji, isprobala nebrojene basic majice na bretele. Za mene je bela majica na bretele osnova kvalitetnih letnjih autfita. U stvari, to je komad koji nosim tokom cele godine, ali s obzirom na to da je često ispod košulja i džempera, zaista dolazi do izražaja tek na proleće i leto. Slične modele, od onih dizajnerskih koje potpisuju Toteme i Agolde do vrhunskih high street verzija, sve sam testirala, a onaj koji svaki put pobedi je pomenuti iz H&M-a.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Dawes (@emilyjdawes)

Ipak, ja nisam jedina. Dotični top ima preko 1.000 recenzija sa prosekom od 5 zvezdica i kao rezultat toga je pravo čudo ako uspete da ga pronađete na lageru. Sigurno se pitate šta ga čini tako dobrim. Pa, prvo, dolazi u nekoliko boja (da, imam ga u mnogim). Drugo, pamuk koji se koristi je zaista lep i jak, tako da prija kad ga obučete, a nije ni providan (što znači da nema potrebe za grudnjakom za one od nas koje se osećaju dovoljno udobno bez njega). Treće, lagani dizajn zaista laska, pogađa sve prave tačke, plus, dostupan je u različitim veličinama i većina boja ide do 4XL (bravo, H&M). I na kraju, pere se zaista dobro, moj sam toliko puta stavila u mašinu da mi nije jasno kako nije rastegnut, istrošen ili bilo šta drugo“, priča ona.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Dawes (@emilyjdawes)

Ovaj top se takođe može naći kod nas, ali i u drugim online radnjama.

H&M, 899 dinara

Foto: Promo/HM

Zara, 1.190 dinara

Foto: Promo/Zara

Stradivarius, 1.190 dinara

Foto: Promo/Stradivarius

Bershka, 749 dinara

Foto: Promo/Bershka

Toteme, 90 evra

Foto: Promo/Toteme

Prada, 690 evra

Foto: Promo/Prada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram