Nišlijka dobila zelenu kartu na lutriji i postala prva pratilja Mis Kalifornije

Foto:Screenshot/Instagram/mswomancalifornia20_queen

Osvojila nagradu na takmičenju za Mis Kalifornije.

Nišlijka Snežana Nensi Pešić duže od deceniju živi u Americi. Ona je pritom ostvarila san mnogih – radila je kao novinarka na niškoj televiziji, a onda je doslovno pogledala sreća jer je na lutriji dobila zelenu kartu za SAD.

Prethodno je u Srbiji završila Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a onda u Americi na California State University završila i sociologiju.

Danas Nensi ima dvojno državljanstvo i skućila se u Los Anđelesu.

„Trenutno radim kao behavior therapist, što je nešto poput terapeuta za ispravljanje ponašanja sa autističnom decom u osnovnoj školi. U planu mi je da postanem učiteljica za decu sa specijalnim potrebama/autizmom i trenutno polažem ispite kako bih aplicirala za program na California State University i dobila licencu za rad u Los Angeles Unified School District – LAUSD“, izjavila je ona ranije za Niške vesti.

Kraj Los Anđelesa u kom živi zove se Porter Ranch. I pre dve godine Nensi je izabrana za Mis Woman Porter Ranch.

Tako je stekla pravo da učestvuje na zvaničnom izboru Mis Woman California United States.

„Ja sam osvojila drugo mesto i zvanično sam postala prva pratilja. Ujedno sam i prva Srpkinja koja se takmičila na ovom prestižnom izboru. Takmičila sam se u kategoriji „36+ godina, neudata, bez dece““, kazala je ona.

Osim toga, ona aktivno učestvuje i u organizaciji Miss Serbian Diaspora USA 2020.

„Tu sam član izbornog komiteta i žirija, ali i zadužena sam za obuku misica za njihov finalni nastup“, istakla je Snežana.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram