Nijansa laka za nokte s kojim ruke izgledaju još više preplanulo

Foto: Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia, Instagram / ddp USA / Profimedia

Grešite kad na pocrnele ruke mažete samo lakove u jarkim bojama.

Radi se o minimalističkom i elegantnom manikiru koji pojačava utisak preplanulosti baš kao fluorescentni tonovi, a ima jednu prednost – izgleda prirdno.

Ove sezone hit je terakota nijansa laka s kojom ruke izgledaju kao da su još više pocrnele.

Čak i ako niste nabacili boju na plaži, poslednjih godina nije mnogo teško dostići blagu preplanulost – od zlatnih ulja za telo do bronzanih pudera, postoje brojne tehnike za poboljšanje tonusa kože i smanjenje njenog bledila. To takođe uključuje boje za nokte. Dim bela, određene nijanse plave, pastelne nijanse, neonske nijanse stvaraju lep kontrast sa preplanulom kožom, a žene obično misle da su nude nijanse rezervisane za zimu jer se leti „utope“. Zapravo nije tako.  Ovog leta isprobajte nude lak za nokte, ali uz jedan trik.

Terakota nokti, za nijansu tamniji od kože

U stvari, čak i ako rozikasti i ostali prirodni lakovi koji su najbliži nijansi kože čine nokte diskretnijim i imaju tendenciju da se utope, trik je u izboru nijanse iz palete boja – u rasponu od bež do braon – birajte ton tamniji od boje vaše kože. Na ovaj način se skreće pažnja na nokte. Zato, ako ste posebno bele puti i želite da istaknete preplanulost do maksimuma, savršena opcija su lakovi u terakota tonovima, na pola puta između neutralnih i onih sa mrvicom crvene ili roze.

Sa ovim nijansama, manikir i pedikir nude efekat veoma sličan onom što bismo dobili sa dim belom, pastelnim ili neonskim nijansama koje ponekad deluuju manje elegantno.

Štaviše, ova paleta boja između nude i terakote je u trendu, setimo se kolekcije koju je Rosalia lansirala za M.A.C. gde je nijansa gorke čokolade već rasprodata, a tu je i gomila drugih kozmetičkih brendova koji su lansirali svoje verzije na tu temu. Ako su pre nekoliko sezona nude nijanse bile bliže porcelanu ili bež, ovogodišnji trendovi podižu hromatsku temperaturu za nekoliko stepenica, piše italijanski Vogue.

*

Bonus video: TOP 10 Prelepih poznatih žena koje ponosno šetaju celulit

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram