Nepoželjne haljine koje gošće ne treba da nose na venčanju

Foto:Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

Situacije u kojima mladenci odaberu poseban dress code za svoje venčanje i o tome unapred obaveste goste više nisu retkost. Nekad su tematska venčanja bila gotovo nezamisliva, ali sada su sve popularnija i na njima ne vrede tradicionalna pravila oblačenja u toj svečanoj prilici.

Isto vredi za situacije kada, na primer, mladenci odluče da žele sve goste da vide u belim ili crnim kombinacijama odnosno bilo kakvom specifičnom izdanju koje nije u skladu s tradicijom, piše zadovoljna.hr.

Međutim, kada službeni dress code ne postoji i prepušteni smo sami sebi, u tom slučaju oblačimo se onako kako nalažu pravila bontona koja su poprilično jasna i striktna.

Stručnjak za bonton Lisa Grots napominje kako je dužnost gostiju da poštuju pravila pristojnog odevanja. Bila sam na mnogo venčanja na kojima su gošće nosile neprimerene i preterane kombinacije ili su previše imitirale mladu, kazala je Lisa za magazin Brides.

Stiže nam leto i sezona svadbi je u punom jeku, a to znači da će mnoge dame sada krenuti u potragu za haljinom koju će obući za nečiju svadbu. U nastavku proverite koji su to modeli haljina zabranjeni.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

OPREZNO S BELOM BOJOM

Sve je jasno po pitanju belih haljina. Obucite je isključivo ako to mlada od vas zahteva. U suprotnom bela haljina ne dolazi u obzir. To je posebno važno napomenuti sada s obzirom na to da su bele haljine vrlo popularne tokom leta i neko će možda pomisliti da nema ništa loše u tome da je obuče za svadbu kad su ionako posvuda. Budite oprezni i s belim haljinama koje su ukrašene uzorkom. Dokle god bela boja dominira na haljini, ona nije primerena za tuđu svadbu. U obzir dolaze isključivo modeli na kojima je bela boja samo deo detalja.

MAKSI I MIDI DA, MINI – NE

Ne treba posebno objašnjavati zašto su prekratke haljine neprimerene za tuđe venčanje. Bez obzira na to koje je doba godine, one nisu dobrodošle. S obzirom na to da smo tokom letnih meseci češće u oskudnijoj i kraćoj odeći zbog visokih temperatura, mnogi će i za svadbu odabrati neku kraću haljinu. Po pitanju dužine poželjne su sve haljine u kojima možete normalno da sedite ili plešete bez straha da će se haljina previše povući i otkriti donji veš.

Crvena haljina Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

IZBEGAVAJTE ŠLJOKICE

Baš kao i u slučaju bele boje, šljokice takođe treba dozirati. Haljina s malo šljokičastih detalja nije problematična, ali nikako nemojte odabrati model koji je u potpunosti ukrašen šljokicama, cirkonima ili bilo kakvim drugim blještavim aplikacijama. Mlada mora biti u centru pažnje na svojem venčanju i zato izbegavajte previše blještave haljine koje će umesto nje u centar pažnje dovesti vas.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRIPAZITE NA PRINTOVE

Printovi su itekako poželjan element na haljini, ali takođe pripazite kako ga dozirate. Među letnim haljinama puno je više modela s raskošnim statement uzorcima koji su dobar odabir, ali ne nužno za venčanje. Previše efektni, šareni ili veliki motivi opet odvlače pažnju sa zvezde venčanja – mlade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram