Nekoliko činjenica koje niste znali o parfemima

Foto: Promo

Upotreba parfema je uglavnom povezana sa misterijom, fantazijom i maštom. Priča se da je Kleopatra dočekala Marka Antonija na čamcu sa mirisnim jedrima nakon ubistva Julija Cezara i postala kraljica Egipta. Ali sami počeci korišćenja parfema nisu bili taliko romantični.

Stari Egipćani su koristili parfem tokom mumifikacije jer su verovali da su prijatni mirisi znak svetosti. Stari Grci preuzimaju zasluge za prvi tečni parfem, ali razvoj destilacije od strane Arapa učinio je proizvodnju parfema održivom. Prvi cvet iz kog je čuveni Avicena ekstrakovao ulje za prafem bila je ruža.

Foto: Promo

Početak korišćenja voćnih elemenata u parfemima vezuje se za Aleksandra Velikog, koji je doneo citruse u Grčku. I malo po-malo, cvetni i cvetno-voćni mirisi postaju sinonim za eleganciju i senzualnost, inspirišući parfeme kroz epohe. Kada su u cvetno-voćnu haromiju parfema dodate još i drvene note, to je mirisu dalo dubinu i senzualnost.

Foto:Promo/Avon

LovU Connected, cvetno-voćni parfem sa notom sandalovine beauty kuće Avon, čini da istorija parfema oživi u svakom smislu. Sa pažljivo odabranim sastojcima, kroz harmoniju mandarine, ruže i sandalovine, LovU Connected postaje savršen spoj modernog i istorijskog u svetu parfema.

Foto:Promo/Avon

Potraži novi LovU Connected parfem u Avon brošuri od februara po ceni od 2290 dinara, a možeš ga poručiti i na sajtu https://www.avon.rs/. Ako je poručiš onlajn stiže direktno na tvoju adresu!

Foto: Promo