Nedostajao nam je šoping: Dva sata u redu za haljine

Foto:Nela Bunčić/Nova.rs

Jutros smo u centru Beograda zatekli neobičan prizor. Red dugačak kao zmija, devojke strpljivo stoje i čekaju.

Doslovno do juče smo svi bili u redovima za toalet-papir, kvasac, rukavice i ostale potrepštine od životne važnosti jer se na trenutke činilo da će uskoro smak sveta.

Ipak, izgleda da nam ne treba mnogo da se vratimo na staro, jer su devojke u Beogradu brže-bolje pohrlile u šoping. Jedino što su ih i tamo dočekali redovi, i to kakvi!

A šta se to događa u samom centru prestonice kad duž jedne od glavnih ulica stoji kolona devojaka?

Foto:Nela Bunčić/Nova.rs

Jedna od radnica u ovoj prodavnici kaže da je vlasnica poželela da izađe svima u susret zbog celokupne situacije, zbog krize koja nas je zadesila.

„Em je najavljeno da će biti tih maturica, a i dobro je da se rastereti lager robe jer je na pomolu nova kolekcija. Gužva je prevelika, morali smo da se snalazimo. I mi koje radimo u drugoj smeni smo morale da dođemo ranije. Redovi su maltene do Trga. Iz časa u čas nestaju svi modeli, pa se trudimo da dopunjujemo“.

Da je devojkama šoping baš nedostajao govore prizori ispred radnje. Sve su one pravo iz vanrednog stanja pošle u kupovinu. Za popuste su, izgleda, vrlo lako saznale.

„Redovi nam nisu nedostajali, ali šoping jeste. Očekivali smo gužvu, ali ne baš ovakvu“, kazala nam je jedna devojka koja je u redu bila više od 40 minuta, uz nadu da se haljina koju je već snimila neće prodati dok ona ne stigne na red.
Bilo je i onih koje su i duže čekale.

Foto: Nela Bunčić, Nova.rs

„Čekale smo red dva sata i nije nam bio problem. Sad sledi i priprema za maturu jer će najverovatnije biti maturskih večeri i jedva čekamo da se to ispuni. Ovo nam je baš lepo leglo“, kaže druga devojka i priznaje da je tu i zbog završetka vanrednog stanja i zbog popusta.

Pročitajte još:

I eto, činilo se da nam je do pre neki dan na pameti bilo sve samo ne glamurozne haljine. Ipak, sad je jasno da se stvari polako vraćaju u normalu i da su žene samo čekale prvu priliku da se vrate starom dobrom šopingu, makar i uz redove.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram