Sacai preuzima modno carstvo Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier kolekcija; Foto: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Jean Paul Gaultier je otkrio da će posle njegovog povlačenja japanska dizajnerka Chitose Abe dizajnirati prvu kolekciju visoke mode za njegov brend.

Kada je u januaru dizajner Jean Paul Gaultier najavio da se povlači posle 50 godina, paralelno s tim je dao signal da će jednom nogom ipak ostati u svetu mode. U videu koji je objavio na Instagramu je rekao: „Gaultier Paris nastavlja dalje, kao i visoka moda. Imam novi koncept. Otkriću vam ga kasnije, podeliću sa vama sve male tajne, ali nastaviće se.“

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier; Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Sada smo saznali na šta je mislio. Francuski modni genije, široj publici poznat po tome što je napravio legendarni Madonin korset sa špicevima, je sada otkrio da će svake sezone pozivati drugog dizajnera da interpretira estetiku njegove modne kuće, a prva će biti Chitose Abe iz modne kuće Sacai. Biće teško ispratiti Gotjeovu kreativnost i potrebu da ono što radi bude drugačije, ali dizajner je ubeđen da on i Abe imaju mnogo toga zajedničkog.

„Cenim njen rad, imamo mnogo zajedničkih kreativnih strana i istu viziju mode. Srećan sam što mogu da joj dam kompletnu slobodu“, rekao je.

Pročitajte još:

Chitose Abe se s druge strane oduvek divila jedinstvenoj viziji ženstvenosti i njegovoj originalnosti. Ona je osnovala japanski brend Sacai 1992. godine i omiljena je u krugu ljudi koji vole konceptualnu modu. Takođe je provela osam godina u Comme des Garcons. Ove godine je na reviji u okviru Nedelje mode u Parizu za Sacai predstavila haljine koje se pretvaraju u pantalone i jakne koje se transformišu u dugačke mantil-suknje.

 Chitose Abe
Chitose Abe; Foto: Credit line: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Sarađivala je i sa brendovima Nike i Birkenstock, a ovo je prvi put da će praviti kolekciju visoke mode.