„Napustila sam fakultet jer sam previše lepa“

Foto: Instagram / reitxmakeup

Želala je da radi ono što stvarno voli.

Britanka kaže da je napustila koledž jer je „previše lepa“ da bi nastavila inženjersku karijeru – i rekla je da zarađuje kao influenserka na Instagramu.

Rakel Ljorente (23) studirala je inženjerstvo i razvoj proizvoda na koledžu u Britaniji. Upisala je taj fakultet jer je osećala pritisak da se bavi zanimanjem koje bi joj moglo obezbediti finansijsku stabilnost.

Ali je ubrzo počela da eksperimentiše sa šminkom umesto da uči za ispite.

„Nikada nisam želela da budem tamo. Trošila sam sve svoje studentske kredite na različite palete i izgubila bih se u šminkanju“, priča za The Sun.

„Igrala sam se sa različitom šminkom i odjednom bih shvatila da je prošlo pet sati i da imam rok u ponoć. Slala bih eseje u poslednjem trenutku i izgledali su užasno – ali ja sam izgledala sjajno”, dodala je.

Zatim je Ljorente otvorila Instagram nalog posvećen šminkanju – a njen broj pratilaca je eksplodirao.

„Nisam čak ni obraćala pažnju na broj pratilaca. Samo sam se zabavljala i radila ono što obično radim, osećala sam se previše lepo da ne bih bila ispred kamere“, priča ona.

Ljorente ima 112.000 pratilaca na Instagramu i 70.000 pratilaca na TikToku i ne žali zbog napuštanja fakulteta.

Ona kaže da sada zarađuje oko 35.000 evra godišnje zahvaljujući unosnim ugovorima. Pored toga, ima na hiljade dolara vrednu kozmetiku od kompanija koje su željne da ona promoviše njihove proizvode.

Ali Ljorente insistira na tome da je biti influenserka jednako teško kao i biti inženjerka – uprkos činjenici da može da radi iz svoje spavaće sobe.

„Provodim sve svoje dane odgovarajući na mejlove, snimajući i montirajući. Mislim da to spolja izgleda kao lak posao, ali kada se fokusirate na izgradnju karijere na društvenim mrežama, radite na tome od devet do pet“, zaključila je.

***

BONUS VIDEO: Trik sa vodom i puderom sa tiktoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram