Naomi Kembel – modna kraljica i u doba korone

Naomi Kembel
Naomi Kembel; Foto: Bakounine/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Naomi Kembel je poznata po fenomenalnom stilu, ali i to po tome što borbu sa bacilima shvata baš ozbiljno. Sada, kada je strah od koronavirusa paralisao ceo svet i sve nas podsetio na to koliko je važno da vodimo računa o higijeni, kraljica modnih pista je još jednom pokazala kako moda i bezbednost mogu da idu ruku pod ruki.

Slavna manekenka se na Instagramu pohvalila slikama sa aerodroma, na kojima pozira u kompletnom zaštitnom odelu, sa sve maskom na licu, rukavicama i naočarima. Budući da je Naomi od ranije poznata po tome što borbu protiv bacila sprovodi baš ozbiljno, posebno tokom letenja avionom, nije ni čudo što je i ovog puta uzela stvari u svoje ruke.

Ona je, inače, još prošle godine na Jutjubu podelila svoju komplikovanu rutinu borbe protiv bacila u avionu, koja podrazumeva nošenje zaštitne maske, naočari i rukavica, kao i kompletno brisanje sedišta ispred sebe antibakterijskim maramicama. Iako je taj video i tada bio dosta popularan, tek sada, u doba koronavirusa, je postao pravi hit na društvenim mrežama.

Naomi Kembel
Naomi Kembel; Foto: Screenshot Youtube

 

Kembel objašnjava da bezbedan let avionom ne podrazumeva samo da se pridržavate pravila oko vezivanja prilikom poletanja, sletanja i turbulencija, već i čišćenje prostora u kom ćete provesti nekoliko sati. Tako ona pre svakog leta prebriše dobro sve maramicama na bazi alkohola, koristi rukavice za jednokratnu upotrebu i nosi zaštitnu masku na licu – ne samo sad, već i inače, jer jedino tako može da bude sigurna da neće iz aviona izaći bolesna.

Možda je Naomina rutina malo previše komplikovana za redovan život, ali budući da je koronavirusom zaraženo više od 110.000 ljudi, od kojih je preko 4.000 preminulih, možda nije loša ideja da u narednim danima od Naomi pokupimo nekoliko saveta.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Ako nešto možemo da naučimo od čuvene manekenke, onda je to kako možemo da izgledamo super moderno i da budemo zaštićeni od virusa u isto vreme.