Nakit domaćih dizajnerki koji podiže svaku kombinaciju

Nakit
Foto: Jelena Budisavljević/Sestre Vitanov @sestre_vitanov/Amra Hadžić

Mnogi modni stručnjaci rekli bi da je nakit najvažniji detalj svake odevne kombinacije. Bilo da volite minimalistički, interesantnog oblika, specifične dužine ili materijala - domaće dizajnerke su se izveštile u pravljenju najraznovrsnijeg nakita.

Trenutno je popularan nakit od polimerne gline, materijala koji dopušta kreativnost i maštovite kreacije dizajnerima. Amra Bojadžić ispred brenda @think.shiny koristi upravo ovaj materijal da kreira svoj nakit, a služi se i epoxy smolom, dok sitne detalje izrađuje od mesinga i nerđajućeg čelika.

Cene unikatnih minđuša od polimerne gline se kreću od 450 do 850 dinara. Za izradu prstenja Amra uglavnom koristi posrebrenu žicu, a njihova cena je pristupačnih 350 dinara.

Maštovit nakit brenda GoGo izrađuje Gordana koja kaže da joj to „dođe kao antistres“ u teškim trenucima i da ovaj posao radi iz čistog zadovoljstva i ljubavi.

U ponudi ima biserne, minimalističke i ogrlice sa dragim kamenjem, koje čine svaki autfit zanimljivim i upečatljivim. Umetnica tvrdi da bira skuplje materijale jer joj je kvalitet najvažniji.

Aksesoari sestara Vitanov specifični su, a ručno ih prave dve rođene sestre, „majstorice finog nakita“ – kako je istaknuto na njihovom Instagram profilu. Ove kreativne devojke osavremenile su porodični zanat i sada samostalno vode uspešnu proizvodnju i prodaju.

Baziraju se na minimalističkom srebrnom nakitu sa šarenim dragim kamenjem koji će udovoljiti svakom ljubitelju elegantnog i unikatnog naikta.

Yeckie Design Concept brend nastao je kao kruna dugogodišnjeg rada u raznim granama umetnosti, a oblast koja se posebno izdvojila je kreiranje i izrada ručno pravljenog nakita. Dostupan je nakit od prefinjenih materijala kao što je gorski kristal, hematit, lava, druzy ahat, pirit.

Nova kolekcija je napravljena od polimerne gline, fimo gline u kombinacijama sa poludragim kamenjem. Cene se kreću između 2.500-4.000 dinara.

Evo još nekih Instagram profila domaćih dizajnera nakita koji su nam se dopali.

#social-embed_6

Bonus video: Stvari koje često gubimo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram