Najveća greška u oblačenju koje žene prave posle 35. godine

Foto: Shutterstock

Poznati američki stilista Brad Goreski imao je 12 godina kada je prvi put dobio časopis Vogue. Tada se rodila njegova ljubav prema modi. Sudbina je htela da godinama kasnije, kao student istorije umetnosti, stažira u Vogueu.

Na kraju je napredovao do pozicije asistenta, a ubrzo je počeo da radi za slavnu stilistkinju Rejčl Zoe, nakon čega je polako stekao i svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend Kate Spade, a obukao je i Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džones, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame. Od 2014. bio je i jedan od voditelja revije Fashion Police, piše zadovoljna.hr.

Kada je stil u pitanju, kaže da je na njega značajno uticala najveća greška koju žene nose nakon 35. godine.

Po njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo sa 25 ili 30 godina verovatno nećemo ni nositi sa 35 ili više godina, ali ipak ne bacamo delove odeće koje smo prerasli i fizički i psihički iz ormara.

Važno je redovno pregledati ormar, dodaje. Pogledajte sve delove i izvucite ono što niste nosili mesecima. Tako ćete postati svesni šta imate u ormaru i šta biste zapravo trebali dodati u svoju garderobu. Stvorićete novi prostor za novu odeću koja će vam savršeno pristajati, kaže stilista koji čisti ormar dva puta godišnje kako bi se uverio da u njemu postoje samo komadi koje zaista voli i želi da nosi.

Brad primećuje da se ne treba opterećivati godinama i da treba da se oblačitmo onako kako želimo, bez obzira na mišljenje drugih ljudi. Važno je ostati veran sebi. Ne dozvolite da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je pomeriti granice, zaključuje stilista koja izdvaja Jaki Kenedi kao omiljenu modnu ikonu koja se do poslednjeg dana svog života oblačila na svoj način.