Sastojci bjuti proizvoda koji dostižu cenu od 14.000 evra

Foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Svi znamo koliko je dobar osećaj kad priuštimo sebi neki kvalitetan, skup bjuti proizvod. Postoje određeni sastojci koji su čist luksuz, a koriste se u kozmetici. Koji su najskuplji?

Neki sastojci su toliko retki i imaju visoke troškove proizvodnje da to opravdava paprenu cenu.

Ovo je pet najskupljih.

Dijamanti

Dijamant je najdragoceniji kamen koji postoji na zemlji. Prah dijamanata se koristi u kozmetičkim proizvodima za piling. Ovi dragulji mogu koštati negde između 1.300 i 16.500 (14.000 evra) dolara po karatu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Swiss O Beauty Expert (@swissobeauty)

Šafran

Šafran je poznat po tome što je najskuplji začin na svetu. Međutim, u domenu kozmetike koristi se za hidrataciju kože. Cena jednog kilograma šafrana obično počinje od 5.000 dolara, ali se često prodaje i za mnogo više.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BAE YOOTI (@baeyooti)

Kavijar

Kavijar je već poznat po svojoj vrednosti u kulinarskom svetu, ali takođe pomaže koži svojim hidratantnim i obnavljajućim svojstvima. Iako je cena tokom godina jako varirala, trenutno se najjeftiniji kavijar prodaje po ceni od oko 1.500 dolara po kilogramu, dok najskuplji tip, kavijar Beluga, košta više od 4.000 dolara po kilogramu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Skin Studio (@theskinstudiotoledo)

Ružino ulje

Ružino ulje je vrlo skup sastojak, koji se široko koristi u parfemima i drugim mirisnim proizvodima. Njegova visoka cena dolazi iz činjenice da je za izradu jednog litra ulja potreban kolosalan broj cvetova. Stoga samo 100 ml može koštati više od 1.750 dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Y U N A M I S (@yunamisskincare)

Zlato

Zlato je poznato po svojstvima koji su efikasni protiv starenja i često se koristi u kremama i losionima, kao i u maskama za lica. Jedna unca zlata košta oko 1.700 dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели EMILIA (@emiliakaplan)

Tartufi

Poput kavijara, tartufi su prvenstveno poznati kao delikates u prehrambenoj industriji, ali mogu biti i sredstvo za hidrataciju kože, jer imaju komponente na bazi ulja. Jedan kilogram tartufa obično se prodaje za između 2.000 i 3.000 dolara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram